Tribuna
Jidvei
Avantajele vieții de student: trei feluri de mâncare, cu 12 lei
Andra MARINESCU
3492 vizualizari
Avantajele vieții de student: trei feluri de mâncare, cu 12 lei
Ești student și ai un buget limitat pe care trebuie să îl drămuiești în așa fel încât să îți ajungă toată luna? La ce renunți? La țigări, cafea, la bere, la ieșit în club? Ai putea diminua cheltuielile pentru toate acestea, dar un lucru e sigur: de mâncat, trebuie să mănânci. Unde și ce? De aici, începe să intre în acțiune spiritul practic al fiecăruia. O modalitate ieftină și - zic studenții - este masa la cantină. Cu 12 lei, poți mânca două feluri plus desert, ceea ce reprezintă o alternativă convenabilă inclusiv la "mâncatul din brișcă".


Cantina este cea mai la îndemână opțiune a studenților când vine vorba de mâncare. Ieftină și bună. Aici, tinerii au de ales dintr-o gamă variată de produse. Ieri, de exemplu, au putut alege între ciorba cu cartofi, tarhon și afumătură și ciorba de burtă, apoi au putut opta pentru cartofi pai, piure, orez cu ciuperci sau cartofi la cuptor cu verdeață, cu șnițel pui pane în pesmet, cașcaval pane în pesmet, piept de curcan la grătar, piept de pui la grătar, ceafă de porc la grătar, cârnați de porc afumați la grătar, mici, tocăniță cu piept de pui, ciuperci și mămăligă, crochete de pește, pulpe dezosate la grătar și file de șalău în fulgi cu sote baby morcovi.
În ceea ce privește "domeniul" salatelor, studenții și angajații ULBS care aleg să mănânce la cantină pot lua salată de varză, castraveți murați, sfeclă roșie, salată cu roșii, măsline și brânză rasă, salată asortată, salată de crudități, salată verde cu ton, salată bulgăreească sau salată cu rucola.
După o masă copioasă, vine desertul. În meniul de ieri, s-au aflat nuga cu ciocolată, ecler cu ciocolată și baton de ciocolată.
În fiecare zi, la cantina studențească este și oferta zilei, la 12 lei. Ieri, de exemplu, meniul a fost alcătuit din ciorbă cu cartofi, tarhon și afumătură, file de șalău în fulgi de porumb, cartofi cu verdeață, o chiflă și un ecler cu ciocolată.


Ieftin și bun, la cantina ULBS


Studenții aleg să mănânce la cantină pentru că, după cum spun ei înșiși, e "bun și ieftin".


"Cantina studențească mi se pare o idee foarte bună! Mănânc la cantină încă din primul an de studenție. La început, când am ajuns prima dată în Sibiu, am mers o lună să mănânc aproape zilnic la restaurante. Și banii de acasă nu îmi ajungeau nici de mâncare! La jumătatea lunii, rămâneam fără bani și trebuia să le cer iar părinților. Apoi, m-am luat după colegii mei și am mers la cantină. Foarte bună mâncarea și rămân și cu bani de buzunar!", a spus Tudor, student în Anul 3 la Litere.


Și Alexandra, studentă în Anul II la Facultatea de Științe Socio-Umane, spune că alege cantina studențească în loc de orice alt restaurant, pentru că are oferte foarte bune și este locul unde își întâlnește prietenii.


"E foarte bună la gust și la preț mâncarea la cantină! În plus, îmi place că e aproape de Căminul nr. 2, unde stau eu. Într-un minut ajung la masă! Apoi, e vorba că iau prânzul sau cina cu prietenii. Avem oră fixă și ne întâlnim aproape în fiecare zi, la aceeași masă, la cantină!", ne-a povestit Alexandra.


În fiecare zi, ofertele la cantina studențească se schimbă, astfel că tinerii și angajații ULBS au mereu variante diferite în privința prânzului ori a cinei.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia