Tribuna
SEVIS
Avantajele transportului public pentru călător şi pentru comunitate
Avantajele transportului public pentru călător şi pentru comunitate
Transportul public este mai puţin poluant şi aduce economii in bugetul fa­miliei. Dincolo de o simplă afirmaţie, vă prezentăm mai jos câteva date concrete.
Transportul public contri­buie la reducerea poluării prin diminuarea numărului de autovehicule care circulă în oraş. Un număr de 40 de autovehicule personale, care in medie transportă 50 pasageri, polueaza de 30 de ori mai mult dec]t un autobuz care transport[ acela`i num[r de persoane.
Dacă un sibian efe­ctuează în medie 3 curse pe zi, pe o distanţă medie de 9 km/cursă, costul curselor cu automobilul este de 11,67 lei, iar costul curselor în baza abo­namentului unic este de 1,67 lei. Economia anuală rezultată din utilizarea mijloacelor de transport public este astfel de 3.300 lei pentru fiecare persoană! Fiecare dintre dumneavoastr[ poate face acest calcul pentru ruta zilnic[ parcurs[.
Pe lângă faptul că e mai economic şi mai puţin poluant, transportul public din Sibiu a fost optimizat, iar societatea acordă o atenţie deosebită res­pectării orelor de sosire în staţie, pentru a se asigura că pasagerii ajung la timp la destinaţia dorită.comentarii
9 comentarii

Cati bani ati luat pentru articol?
Tursibul mai are muuuuuuuuuuuuuuuuuuult pana ajunge la nivel european! Sa inceapa prin cumpararea de vechicule ecologice,nu autobuze,sa mareasca frecventa sosirii in statii...si multe altele pe care oricum nu le-ar baga ei in seama!
x2
01.09.2011 00:21
mai au de rezolvat cateva probleme cei de la tursib
1. Accesul persoanelor cu handicap
2. Poluare (ex: in cluj exista mai multe troleibuze, decat autobuze)
3. Instruirea soferilor si sanctionarea acestora ptr abateri.
4. Imbogatirea parcului auto( asta se va face in timp probabil, intelegem ca e o problema de bani)
Cam astea ar fi problemele de rezolvat , oricum Sibiul foloseste transportul in comun, si f bine ca o face. Tursibul a evoluat, si asteptam o modernizare mult mai puternica in viitor. Bafta.
cam asa
01.09.2011 01:35
tursib nu este serios;exemplul de ieri 31 august cand autobuzul 12 a sosit in statia de la Piata Rahova cu o intarziere de 15 minute,adica nu a fost in statia de plecare la ora 8 si 56 de min si din aceasta cauza am intarziat la o intalnire oficiala.rusine .
mary
01.09.2011 07:37
pentru soferi:

USILE SE DESCHID
CAND AUTOBUZUL E OPRIT.

pentru calatori:

Cand autobuzul opreste
MAI INTAI SE URCA,
APOI SE COBOARA

nu mai fiti atat de disperati
in usa autobuzului.
un calator
01.09.2011 08:04
eu ştiam că mai
gabi
01.09.2011 10:48
vizavi pensionari cred ca,cam abuzeaza de transportul in comun,in detrimentul celor care-si platesc totusi calatoriile.Cred c-ar trebui cumva disciplinati,unii trebuie sa ajunga la serviciu si autobuzul e supraaglometat cu pensionari de la primele ore ale diminetii.Din moment ce-ti platesti calatoria cred ca nu-i exagerat sa doresti sa circuli in conditii normale,nu sa fii ridicat de pe scaun si alte neghiobii
o calatoare
01.09.2011 11:08
Mai intai se coboara si pe urma se urca.
Ce ma enervez cand incerci sa cobori din autobuz si sar aia pe tine care vor sa urce, de parca ar pleca autobuzul fara ei.
In legatura cu pensionarii. Acestia nu ar trebui sa aiba voie in orele de varf. Se plimba toata ziua si nu tin cont de oamenii care merg la serviciu sau de copiii care merg la scoala. Intre 8-10 si 14-17 nu ar trebui sa aiba gratuit, daca au nevoie sa ajunga undeva sa plateasca bilet intre orele astea.
@calatorul p.u.l.i.i.
01.09.2011 12:38
Trebuie dublat numarul de autobuze Tursib mai ales in orele de varf. Am fost in Germania..iti vine sa-ti vinzi masina la cat de des circula tramvaiele, cat de punctual este totul... nu te calareste nimeni cand vrei sa cobori, pentru ca nu se aduna 50 de oameni in statie avand in vedere ca la fiecare 10min vine un autobuz...

Dar nu o sa vezi niciodata atatia oameni disperati, injurand, calcandu-se pe cap, si deaia sunt cu 200 de ani inaintea noastra... pentru ca inca nu sunt destui romani acolo sa-i traga inapoi...

Hai sa fim fiecare civilizat si sa nu mai dam dovada de incultura si cocalarism, si cu un pic de organizare sa ne civilizam si noi, unul cate unul...

O sa putem vreodata?
Mircea
01.09.2011 14:59
Nu, never ever
@Mircea
01.09.2011 21:35
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia