Tribuna
Autostrada Sibiu – Piteşti, proiectul de debut al premierului Cioloş
Autostrada Sibiu – Piteşti, proiectul de debut al premierului Cioloş

Premierul desemnat Dacian Cioloş şi-a propus ca anul viitor să înceapă lucrările la Autostrada Sibiu – Piteşti, unul dintre cele mai aşteptate proiecte din domeniul construcţiei de autostrăzi în România.
Recent, conducerea Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) estima însă că lucrările, care necesită o investiţie de aproape 1,7 miliarde de euro, nu vor începe mai devreme de 2017.
Potrivit unor informaţii publicate de Profit.ro, acesta ar fi primul mare proiect al premierului Dacian Cioloş. Finalizarea lucrărilor este aşteptată atât de şoferi, cât şi de investitorii de la compania Automobile Dacia, deţinută de grupul francez Renault.
În primăvară, aproape 7.000 de membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia au protestat, de altfel, în centrul oraşului Mioveni, cerând Guvernului să înceapă lucrările la autostrada Piteşti-Sibiu.
În luna februarie a acestui an, CNADNR a atribuit asocierii Spea Ingineria Europea – Tecnic Consulting Engineering contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate al acestei autostrăzi, cu o lungime de 120 kilometri, contract în valoare de 29 milioane de lei, cu o durată de 17 luni.
Imediat după licitaţie, rezultatul a fost însă contestat, ceea ce a blocat proiectul. În final, contractul a fost semnat cu aceeaşi asociere, dar abia în luna iunie.
Recent, ministrul Transporturilor aprecia că lucrările pot începe anul viitor, dar a fost contrazis de către directorul general adjunct al CNADNR, potrivit căruia acest lucru nu este posibil deoarece studiul de fezabilitate trebuie finalizat „în cel mai bun caz” în 2016, după care trebuie organizată licitaţia pentru contractul de lucrări.

 


comentarii
4 comentarii

Cum sa faci bani de acasa! Este GRATUIT,extrem
de simplu si pentru toti cei care vor sa invete cum sa
faci bani de acasa! Acesta este un curs online
exceptional,cu care total gratuit si pas cu pas,inveti
in cateva zile cum sa faci bani acasa! Sigur te
intereseaza! Cand vrei cu seriozitate sa castigi bani,
cere detalii la adresa de email rodeanum@yahoo.com
Mariana
16.11.2015 17:08
are dreptate mai sus ... trebuie sa desfiintam tot ceea ce hotii au infiintat .simplu
dacian
17.11.2015 01:04
Siplificati procedurile, rezolvati contesta?iile in 30 zile
prea multa birocratie
19.11.2015 15:57
E bine c? s-a terminat pentru moment cu clica pesedisto-comunistoid? care fur? tot. Sper ca noul premier s? fac? treaba repede ?i bine.
Gigi
21.11.2015 10:09
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA