Tribuna
Autostrada Sibiu - Piteşti, dezbătută de CNADNR cu primarii din Sibiu
Sorana MAIER
4428 vizualizari
Autostrada Sibiu - Piteşti, dezbătută de CNADNR cu primarii din Sibiu
O dezbatere pe tema autostrăzii Sibiu-Piteşti, "singurul proiect de autostradă din exerciţiul financiar 2014-2020 care are finanţarea asigurată”, a avut loc ieri la Consiliul Judeţean Sibiu, cu uşile închise. Conducerea judeţului, primarii localităţilor care vor fi tranzitate de autostradă şi autorităţile de mediu au fost prezenţi la discuţii. Cindrea a profitat de prezenţa CNADNR la Sibiu şi le-a cerut reabilitarea Transfăgărăşanului şi rezolvarea alunecărilor de teren care au apărut pe DN14 între Dumbrăveni şi Laslea.

Varianta cea mai bună de traseu pentru Autostrada Sibiu-Piteşti a fost subiectul dezbaterii care a avut loc ieri, la sediul Consiliului Judeţean Sibiu şi care a fost organizată la cererea Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi Naţionale din România (CNADNR), a transmis Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu.
Marioara Capră, director general tehnic în cadrul CNADNR, a declarat la Sibiu că Autostrada Sibiu - Piteşti este "singurul proiect de autostradă din exerciţiul financiar 2014-2020 care are finanţarea asigurată”.
Dezbaterea de la Consiliul Judeţean Sibiu a vizat probleme ce ţin de protecţia mediului, de ariile protejate, de Natura 2000, de siturile arheologice, de monumentele istorice aflate în proximitatea traseului pe care îl va avea autostrada, dar şi de interferenţa acesteia cu proprietăţile private, se arată într-un comunicat.
Cei prezenţi au urmărit fişa proiectului şi stadiul actual în care se află studiul de fezabilitate contractat în luna iunie a acestui an, cu termen de finalizare în iulie 2016. Pe baza acestei expuneri, au avut loc mai multe intervenţii şi sugestii din partea reprezentanţilor unităţilor teritorial administrative implicate
şi a arhitectului şef al judeţului Sibiu.
La dezbatere au participat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, primarii comunelor Boiţa şi Turnu Roşu, viceprimarul comunei Şelimbăr şi arhitectul şef al oraşului Tălmaciu, localităţi pe raza cărora va trece tronsonul de Autostradă Sibiu-Piteşti. De asemenea, au dat curs invitaţiei reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, Gărzii de Mediu, Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Sibiu, SC Drumuri şi Poduri SA, Direcţiei Silvice, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.
“Consider că întâlnirea şi-a atins scopul, iar specialiştii din cadrul CNADR şi întreaga echipă implicată în proiectul Autostrăzii Sibiu-Piteşti vor ţine cont de propunerile făcute astăzi şi vor găsi varianta cea mai bună. Aşteptăm cu interes să circulăm cât mai repede pe această autostradă şi ne manifestăm tot sprijinul pentru realizarea proiectului”, a declarat preşedintele Ioan Cindrea. Prefectul Ovidiu Sitterli a subliniat importanţa pe care primarii trebuie să o acorde identificării direcţiilor de dezvoltare a localităţilor pe următorii 20 de ani.

Reabilitarea Transfăgărăşanului şi alunecări de teren

Ioan Cindrea a discutat cu reprezentanţii CNADNR problemele cu care se confruntă Consiliul Judeţean Sibiu referitoare la drumurile naţionale care străbat judeţul.
Reabilitarea Transfăgărăşanului, rezolvarea problemei alunecărilor de teren pe
DN 14 pe tronsonul Dumbrăveni-Laslea şi finalizarea lucrărilor la drum pe tronsonul km 73+500-80+652 au fost cerinţele lui Cindrea.
Soluţionarea problemei intersecţiei DN 14 Sibiu-Sighişoara cu DJ 142J Şeica Mare-Şeica Mică,  includerea cu prioritate în programul CNADNR a lucrărilor de modernizare a DN 14 A Mediaş-Blăjel-lim. Jud. Mureş, care se prezintă într-o stare de viabilitate precară, includerea lucrărilor de reabilitare a DN 14 B Copşa Mică-Ţapu-lim. jud.Alba, care are denivelări majore au fost de asemenea cerute reprezentanţilor CNADNR.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Intre sine si bani

Sibiu Opera Festival

Astra Film Festival

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna
Marquardt Schaltsysteme
Licitatie publica