Tribuna
Autostrada Sibiu – Pitești, contestată pentru lotul Sibiu – Boița, blocată de mamifere mari şi lilieci! Cuc: Nu mai tolerăm "contestatarii de meserie"
Autostrada Sibiu – Pitești, contestată pentru lotul Sibiu – Boița, blocată de mamifere mari şi lilieci! Cuc: Nu mai tolerăm
© Arhiva Tribuna

Când să pornească la drum, s-a oprit din nou. Autostrada Sibiu – Pitești s-a împotmolot din nou, de data aceasta din cauza unei contestații depuse pentru lotul Sibiu – Boița. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marţi, că nu mai tolerează „contestatarii de meserie”, modificările aduse Legii achiziţiei având scopul deblocării proiectelor mari, în special celor legate de infrastructură. El a anunţat că va vorbi cu firma care a contestat lotul Sibiu-Boiţa.

„Orice firmă după decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) se poate duce mai departe în instanţă, dar noi semnăm contractele ca să putem avansa cu lucrările de execuţie pe acele proiecte. Modificările vizează şi valoarea despăgubirilor şi cum se vor percepe aceste despăgubiri, anume nu din valoarea investiţiei cum era până acum, ci din profitul pe care îl declară firma respectivă la lucrările la care vine să participe la licitaţie. Vizează accelerarea lucrărilor. În nicio formă nu se blochează proiectul. Săptămâna viitoare se va da raportul”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Cuc a mai spus că modificările Legii achiziţiei nu vor bloca contestaţiile firmelor.

„Ţinem cont şi nu blocăm dreptul la contestaţie al niciunei firme sau ONG. În urmă cu două săptămâni a fost atacat şi contestat Sibiu - Piteşti de către trei persoane fizice, pe motiv că nu avem destule pasaje prevăzute pentru acele mamifere mari şi că nu s-au făcut destule cercetări pentru existenţa liliecilor în zonă. Presupun că sunt ONG”, a mai spus Cuc.

Ministrul Transporturilor a afirmat că va discuta cu firma care a contestat luni începerea lucrărilor pe tronsonul Sibiu - Boiţa, susţinând că nu mai tolerează „contestatarii de meserie”. Contractul ar fi trebuit semnat duminică.

„Este vorba despre lotul Sibiu - Boiţa. S-a depus în cursul zilei de ieri (luni -n.r.), am fost şi eu informat despre această contestaţie. O să am o discuţie împreună cu domnul Neaga şi cu o comisie de la CNAIR cu firma care a depus această contestaţie, să văd şi eu motivele pentru care a depus. Nu mai tolerez aceşti contestatari de meserie care au arătat că de-a lungul vremurilor nu au excelat în implementarea proiectelor. E o firmă care a participat la licitaţie pentru acest proiect. Îşi doresc să blocheze”, a conchis Cuc.

Ministerul Transporturilor (MT) a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că a fost desemnat câștigătorul lotului 1 Boița – Sibiu, parte integrantă a autostrăzii Sibiu - Pitești, iar documentația aferentă lotului 4 Curtea de Argeș – Tigveni a fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice - ANAP.
CNAIR a desemnat câștigătorul contractului de proiectare și execuție ca fiind Porr Construct SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612,64 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 129 de milioane de euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane de euro fără TVA.

 

comentarii
1 comentarii

Ce va zic ,autostrada Sibiu _Pitesti va fi gata dupa 2060, daca mai este UE.La 9,7 milioane euro /km(fara TVA) pentru un relief asa de banal ,cel putin jumatate e comisionul la diversi.Nu conteaza cine guverneaza ,toti se uita la ciupeala pe spatele bietului popor.Asa ca vor fi contestatii la greu.Sper sa ma insel.Totul e pe COMISIOANE in lumea asta,asa ca si romanul trebuie sa tina pasul.Ciupeala si comisionul nu a inventat-o romanul e de pe vremea grecilor,romanilor,turcilor...
ION
20.03.2019 18:35
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia