Tribuna
Autostrada demolată dintre Sălişte şi Cunţa rămâne închisă până la vară
Laura BUCIU
6546 vizualizari
Autostrada demolată dintre Sălişte şi Cunţa rămâne închisă până la vară

Tronsonul de autostradă dintre Săliște și Cunța, pe care circulația a fost complet restricționată la începutul lunii septembrie, va rămâne închis traficului până în luna iunie 2016, conform estimării publicate de CNADNR.

Deși inițial, CNADNR anunțase că închiderea circulației va fi de cel mult o lună și jumătate problemele tehnice și, mai ales, cele juridice înregistrate în derularea contractului cu antreprenorul din Italia nu au permis reconstrucția tronsonului demolat de la Aciliu în zona km. 275.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a închis din 7 septembrie circulaţia pe Autostrada A1, între Sibiu şi Orăștie în zona Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455). Traficul rutier a fost deviat de atunci pe DN1.

Potrivit CNADNR, instituirea acestei restricții a fost necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect).

Compania mai preciza şi că “în conformitate cu prevederile Contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului. Menționăm că, atât experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013”.

Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie, între Cunţa (judeţul Alba) şi Sibiu a fost inaugurat în 14 noiembrie 2014.comentarii
1 comentarii

e bine ca DNA ii ancheteaza pe gunoaiele care au fortat deschiderea inainte de alegeri - plagiatorul Ponta, increzutul Rus sau prostanacul Sova dar si imbecilii de la Salini-Impregilo sau Narcis Neaga si Renata Bendeac
ss
03.12.2015 20:08
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA