Tribuna
Autoritățile decid sâmbătă dacă Sibiu iese din carantină. Decizia ar putea veni în aceeași zi
Laura BUCIU
9405 vizualizari
Autoritățile decid sâmbătă dacă Sibiu iese din carantină. Decizia ar putea veni în aceeași zi

Epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Sibiu evaluează sâmbătă situația de la nivelul județului Sibiu, cu aplecare către localitățile aflate în carantină, având în vedere că majoritatea ar urma să iasă din aceste restricții luni dimineața.

„Vom avea o ședință de evaluare a situației sâmbătă, iar rezultatul îl vom transmite la INSP”, a declarat colonelul Daniel Chelcea, directorul interimar al DSP Sibiu.

Întrebat dacă a fost transmisă o solicitare către INSP de ridicare a carantinei, în contextul votului de duminică, colonelul Chelcea a răspuns că nu s-a transmis nimic.

Totuși, ținând cont de situațiile anterioare, dacă situația epidemiologică va fi satisfăcătoare în localitățile carantinate, va fi timp pentru a transmite solicitarea chiar și sâmbătă, pentru a fi aprobată în cursul zilei și, astfel, ziua votului să fie una fără restricții.

Municipiile Sibiu și Mediaș, orașele Avrig, Cisnădie și Tălmaciu, comuna Orlat, satele Șelimbăr sunt în carantină până luni dimineața. În carantină este și satul Mârșa, dar acesta nu va ieși decât săptămâna viitoare.

 

Sibienii din localitățile aflate în carantină pot merge la vot chiar dacă nu se ridică măsurile

 

Carantina nu îi va opri pe cei care vor dori să meargă să își exercite dreptul la vot. În hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu este stipulat că se permite deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale. De asemenea, este permisă, duminică, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor şi pentru efectuarea operaţiunilor electorale, cu respectarea măsurile de sănătate publică. Aici sunt incluși și alegătorii, şi persoanele implicate în organizarea alegerilor.

De asemenea, se permite, în data de 6 decembrie, deplasarea cu urna specială pe raza teritorială a localităţii carantinate a echipelor formate din membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, însoţite de persoane acreditate şi personal de pază, pentru exercitarea dreptului de vot de către alegătorii care nu se pot prezenta la secţiile de votare.

Totodată, se permite deplasarea la/de la sediul biroului electoral de circumscripţie şi sediile birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru predarea materialelor rezultate din procesul electoral, a membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a persoanelor care îi însoțesc, precum operatori de calculator, persoane acreditate și personal de pază, chiar dacă vin sau merg în zona aflate în carantină. Măsura este în vigoare și pentru ziua de luni.

 

comentarii
13 comentarii

cine va crede?
va fi cum primiti ORDIN de la orban si iohanes
04.12.2020 17:48
Sa iesin din carantina, sa purtam masca, sa ne spalam pe maini si sa ne continuam viata, dupa ce am votat pe cine trebuie...
04.12.2020 21:07
Nenorociților, NU NE PROTEJAȚI, NE DISCRIMINAȚI ! În virtutea cărei sentințe judecătorești, ne țineți în "AREST LA DOMICILIU" 21 de ore din cele 24 ale unei zile ?! Nu credeți că întindeți coarda mai mult decât trebuie ?! Ne credeți iresponsabili și tâmpiți pe toți ?! Voi veți suporta, în final, consecințele !!!
Nicolae Ivan
05.12.2020 08:38
Au ridicat carantina?
Vix
05.12.2020 15:43
e 19:30....inca mai evalueaza....la un pahar...??
gica
05.12.2020 19:24
Am fost, suntem și vom rămâne doar o masă de manevră !!! Cât veți mai tolera această situație, concetățenii mei ?!
Nicolae Ivan
05.12.2020 19:29
Care autoritati??? Johannis,cel mai iubit dintre pamantenii sibieni??
Nervatul
05.12.2020 20:51
E 21:35
Bugetarii lucreaza pana la ora asta? Sau iar stati prost la comunicarea cu poporul?
Dan
05.12.2020 21:39
Guvernul asta chiar isi face de cap! O regret pe Viorica!
05.12.2020 22:39
Așadar, ce se mai aude de această întâlnire? Nu ați mai postat nici un update. A avut loc? Nu a avut loc? Dacă a avut loc, ce s-a decis?
Cristi
06.12.2020 09:51
Scoateti articolul.Faceti de rusine autoritatile si guvernul marioneta.Muppet voteaza la Bucale si nu vine la domiciliul conjugal.
Map
06.12.2020 14:30
Ședința încă nu s-a terminat. ESTE DUMINICA și încă nu avem rezultatul ședinței? Aaaaa am înțeles, ședința este pt alegeri nu pentru cetățenii Sibiului..... Așteptăm să vedem ce facem Luni ai încă nu se știe nimica. Se poate circula fără declarație sau nu??????? Rușine celor care au participat la ședința despre care era pe ordinea de zi,, ieșirea din carantina,, și s-a transformat în,, alegerea următorilor hoți,,
Calin
06.12.2020 17:07
Satul Mirsa? Şi satul Selimbar? Autorul pe ce lume traieste? Intreb pt un prieten din comuna Dumbraveni.
06.12.2020 17:40
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia