Tribuna
Autobuzele de pe traseul Liniei Verzi își prelungesc traseul pe Calea Dumbrăvii, Școala de Înot și bulevardul Victoriei
Autobuzele de pe traseul Liniei Verzi își prelungesc traseul pe Calea Dumbrăvii, Școala de Înot și bulevardul Victoriei

Linia verde de transport public, deservită cu microbuze electrice, va avea un traseu mai lung, depășind  zona centrului istoric.  

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a propus această modificare care înseamnă o extindere considerabilă a traseului.

“Înaintez această propunere pentru a crește eficiența rutei și gradul de încărcare a microbuzelor. Traseul va fi mai lung cu peste 30% față de cel inițial și va ajunge până pe Calea Dumbrăvii, str. Școala de Înot și bulevardul Victoriei. În extinderea traseului s-a ținut cont de faptul că unele dintre străzile incluse în rută nu sunt deservite de alte trasee de transport public, precum și de dorința de a menține o frecvență bună de sosire în stație a microbuzelor”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Traseul nou, extins, propus pentru implementare din data de 13 decembrie 2021, va parcurge următoarele străzi: Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul Coposu – str. Independenței – str. C. Noica – Calea Dumbrăvii – str. Nicolaus Olahus – str. Școala de Înot – str. Justiției – b-dul Victoriei – Piața Unirii – str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – Piața Cibin – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – Gară.

Microbuzele de pe Linia Verde vor ajunge astfel în încă 7 stații de autobuz, din care 4 vor fi amenajate la Spitalul CFR, în zona Pieței Habermann, pe str. Școala de Înot și pe str. Justiției.

Această propunere de extindere a traseului este publicată pe site-ul sibiu.ro pentru consultarea de către sibieni, care sunt invitați să ne transmită sugestii. Ulterior, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu, transmite Primăria Sibiu.    

 

comentarii
6 comentarii

Tot goale o sa circule...
Van Gogu
17.11.2021 16:21
Da .Mai mult decat buna propunerea .Avand in vedere ca de f mult timp subteranul din centru este in reparatie si multe persoane care locuiesc in centru doresc sa mearga la piata Cibin ,este f buna propunerea.Speram sa nu ramana in stadiul de propunere. Ideal ar fi sa fie statie tot in fata la casa armatei . Am rasufla usurati ca in sfarsit s-a facut ceva bun pentru locuitorii din acesta zona . Asteptam cu nerabdare vesti . Maria Savu Pana
Maria Savu 18.11 2021
18.11.2021 08:03
Scoateti masinile proprietate personala din oras!
E nenorocire! Nu poti intra pe nici o straduta, e haos generalizat!
Mai ales cele fara ITP, fara asigurare, cele nefolosite. Afara cu ele din oras! la fier vechi, duceti-le in camp la incompetentii din zona industriala, sa faca ei teste pe ele!
18.11.2021 08:53
trotinetist hipster rupt in fund dar cu pretentii de ecologist!. Daca te tinea buzunarul cumparai 10 masini dar asa faci pe interesantul debitand idei cretine ca si asta cu scoateti masinile proprietate personala din oras!
Marsh
@08:53
18.11.2021 09:40
Daca tu poti circula pe jos prin oras, pe stradute, inseamna ca esti super slabanog!

Ia du-te pe cartiere, desteptule, si vezi ce peisaj regasesti! Toate cotetele de masini, claie gramada, de nu poti intra intr-o scara de bloc!

Scoase intai rablele, cele care nu au ITP, asigurare, etc, cele care zac nefolosite, cele care polueaza masiv, cele care sunt mai mult de 1 per familie, mai mult de 1 per proprietar etc

Masinile nu trebuie sa stea in oras! Sa stea in curtea fiecaruia, dar nu pe strazi! Aspectul e dezolant!

Ati venit toti din toate partile si cu asta ati venit, cu un rahat de masina ieftina!
Valabil si pentru institutiile publice! De unde pana unde trebuie sa vii cu masina la lucru! Inclusiv pentru privati! Chiar si pentru zona industriala!

Gasiti solutii ca nu se mai poate trai in orasul asta mizer, decazut !
@@08:53
18.11.2021 10:46
Si eu cand i-ti spun ca esti tembel crezi ca am ceva cu tine? Dimpotriva, chiar sunt retinut in exprimare. Pai bine bai gibon umblat doar prin Hosman si Glamboaca, unde sa stea in alta parte masinile daca nu pe strada prostovane, sau dupa mintea ta creata si cei de la bloc trebuie sa le tina in curte? Pentru mintea ta ingusta, caracteristica celor care ii injura pe cei mutati in Sibiu, eu sunt nascut in Sibiu si sunt aici din tata in fiu si spre deosebire de infectii ca tine, nu am nimic impotriva celor ce se muta aici pentru ca vin sa lucreze in locul putorilor ca tine. Ai atitudine de provincial marunt plin de ifose si impresii bazate doar pe inteligenta ta limitata de taranus nespalat!
@@@08:53
19.11.2021 10:27
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia