Tribuna
Au rememorat perioada liceului, după 63 de ani
Andra MARINESCU
7182 vizualizari
Au rememorat perioada liceului, după 63 de ani
Au trecut mai bine de șase decenii de când s-au despărțit de anii de liceu, însă țin minte multe momente petrecute împreună. De 13 ani, se întâlnesc la fiecare 24 iunie să își amintească de ele, să râdă împreună și să petreacă câteva ore ale amiezii în memoria acelei perioade. Promoția 1954 a Școlii Medii de Tehnică Textilă din Sibiu a strigat din nou catalogul, la un restaurant din centrul orașului. "În fiecare an pierdem pe cineva, dar vrem să nu lăsăm tradiția de a ne revedea", spune Luciana Tufă, cea care organizează an de an această revedere.


În 1954, au plecat cu zâmbetul pe buze în viață, lăsând în urmă anii de liceu, dar păstrând amintirile alături de foștii colegi. De atunci, au trecut 63 de ani, dar absolvenții din '54 nu au uitat de vechile prietenii, ci se întâlnesc an de an la un restaurant să petreacă câteva ore împreună și să depene amintiri.
Recent, au strigat din nou catalogul, dar, cu fiecare an ce trece, răspund tot mai puțini. Acum, doar 14. "Ne pierdem... De când promoția noastră a împlinit 50 de ani, am decis să ne vedem în fiecare an. Sunt colegi veniți din București, Cluj, Alba, iar alții care nu au reușit să ajungă au transmis mesaje din Israel, Anglia", spune Luciana Tufă, cea care se ocupă de organizarea evenimentului.
Aceasta poartă în suflet amintiri neprețuite. "Aveam o curte mare la școală. În pauze, vorbeam, râdeam, iar seara băieții ne făceau serenade. În timpul liber, mergeam toți, pe jos, la Cisnădioara, cântam, jucam", ne destăinuie Luciana Tufă. Laura Tomulescu, fostă șefă de promoție, o completează și spune că generația din care a făcut parte a respectat orice clasă socială. "Au fost ani foarte frumoși. Ne respectam indiferent de starea socială", spune aceasta.
Așa cum este tradiția, la finalul revederii lor au realizat o fotografie de grup, pe care să o așeze în colecție. Nu s-au despărțit, însă, până nu și-au promis că se vor reîntâlni pe 24 iunie 2018.

 

comentarii
1 comentarii

Mai sunt 20 de zile pina in 24 Iulie -- Deci poza e sigur din anul trecut-- Bine inteles daca data de 24 Iulie e gresita --24 Iumie poate??
mike
04.07.2017 20:22
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia