Ședința consilierilor județeni convocată joi, 28 noiembrie ac, a debutat pe semiîntuneric din cauza unei avarii la rețeaua publică de alimentare cu energie electrică. După o așteptare de 7 minute, președinta Daniela Cîmpean a deschis ședința în sala plină prin care lumina pătrundea doar prin acoperișul piramidal.
Aproape jumătate din ordinea de zi a fost epuizată până la reluarea alimentării cu energie, proiectele fiind votate de către consilieri în mod clasic, prin ridicarea mâinii.
Între cele 46 de proiecte de hotărâre aflate pe masa consilierilor județeni, s-a aflat și investiția privind Noul Spital, pentru care a fost solicitată aprobarea indicatorilor tehnico-economici, în contextul adaptării la valoarea maximă finanțabilă prin actualul Program Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești, stabilită la 2 miliarde de lei.
A fost momentul în care dinspre grupul consilierilor PSD a fost lansată solicitarea ca pe viitor să fie oferite mai multe explicații de ordin tehnic, privind structura clădirilor, numărul de etaje sau chiar al panourilor solare de producere a energiei verzi, intervenție taxată instant de consilierul USR Adrian Echert, care a amintit că tocmai PSD se face vinovat de faptul că România a pierdut milioane de euro destinate construirii de noi spitale, aluzie la incapacitatea Ministerului Sănătății, condus de social-democratul Alexandru Rafila, de a gestiona fondurile europene alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
În prezent, administrația județeană a decis abordarea proiectului în cadrul a două etape distincte, prima vizând secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, urmând ca într-o etapă ulterioară să fie realizate secțiile Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.
Ședința a decurs fără probleme, remarcându-se doar intervenția consilierului AUR Gheorghe Popa pe marginea proiectului care stabilește prețurile medii ale produselor agricole, pentru care a propus diminuarea acestora cu 30%, lămurit fiind ulterior de președinta Cîmpean care i-a reamintit că nu Consiliul Județean fixează tarifele, ci Direcția Agricolă.
Interesant a fost faptul că același consilier a dorit să „puncteze” și în cazul proiectului privind volumul de masă lemnoasă ce urmează a fi exploatat în anul 2025, de data aceasta intervenind Ilie Troancă, șeful Direcției Silvice Sibiu, care a furnizat informațiile necesare, deși consilierului Popa i-au fost transmise numeroase documente contabile și contracte cu terții.
În finalul întâlnirii, pe ecranul din sala de ședință a fost proiectat un clip video cu realizările fostei echipe a consilierilor județeni din mandatul 2020 - 2024, între acestea aflându-se extinderea Aeroportului Internațional Sibiu (64 milioane euro), modernizările secțiilor medicale ale „Județeanului”, Psihiatriei și TBC, noile căsuțe de tip familial din Sibiu, Turnu Roșu și Cisnădie sau reabilitările drumurilor județene Sibiu - Ocna - Țapu, Agnita - Sighișoara, Slimnic - Păuca etc.
„Sper ca peste 4 ani să avem cel puțin un același număr și o aceeași amploare a proiectelor”, a spus Daniela Cîmpean în încheierea ședinței.
Mihai POP
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |