Tribuna
Jidvei
Au început lucrările la Igloo Village. Se păstrează tema proiectului "Hotel of Ice” – "Underwater World”
Dan FRÂNCU
1284 vizualizari
Au început lucrările la Igloo Village. Se păstrează tema proiectului
În cursul zilei de luni, o echipă de muncitori a urcat la Bâlea Lac şi a început munca de construire a Igloo Village, obiectiv ce înlocuieşte, în acest sezon de iarnă, binecunoscutul Hotel de Gheaţă. Aşadar, Proiectul de Marketing Turistic "Hotel of Ice Bâlea Lac” va continua cu o nouă ediţie, fiind păstrată şi tema propusă iniţial.

“Chiar dacă, indiferent de voinţa lor, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac” au fost nevoiţi să dea o nouă formă ediţiei din acest an, tema Igloo Village (construcţia de gheaţă ce va lua locul celebrului Hotel de Gheaţă), va fi păstrată, exact aşa cum a fost anunţată încă din toamna anului trecut, de la Târgul Internaţional de Turism din Londra. Ca urmare, cei ce vor dori să viziteze, nu peste foarte mult timp, Igloo Village, sau temerarii ce îşi vor rezerva o noapte de cazare în acest inedit hotel, trebuie să fie pregătiţi pentru “Lumea Subacvatică” (“Underwater World”), tema proiectului din acest sezon urmând a le oferi posibilitatea intrării în lumea plină de fascinaţie, fantezie şi frumuseţe a mărilor şi oceanelor lumii.

Fie că e vorba de scoici imense, căluţi de mare, sirene, meduze, peşti, rechini, caracatiţe, rechini, corali, plante acvatice sau Submarinul Galben, acestea vor putea fi identificate în concepţia şi decoraţiunile Igloo Village, proiectul complexului , realizat de prof. Eugen Petri, fiind unul cu adevărat spectaculos, cu multe noutăţi faţă de ediţiile anterioare”, menţionează responsabilii proiectului, printr-un comunicat trimis reprezentanţilor mass media.

 

Luni au început lucrările

 

Aşa cum au anunţat încă de săptămâna trecută, cei ce se ocupă de acest proiect depun eforturi ca mini Hotelul de Gheaţă să poată fi gata pentru primirea vizitatorilor încă de la sfârşitul acestei luni.

“Mai durează doar câteva săptămâni până când turiştii se vor putea bucura de Igloo Village de la Bâlea Lac, în inima Masivului Făgăraş, primele activităţi din procesul de construire fiind efectuate în cursul zilei de luni, ne-au mai informat reprezentanţii societăţii ce deţine complexul de gheaţă .

 

La Bâlea Lac, iarna adevărată a sosit cu o întârziere de şase luni…”

 

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a schimbărilor climatice manifestate la nivel mondial, ediţia 2019 – 2020 a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” nu se mai poate desfăşura în condiţii normale, proiectul fiind implementat într- o variantă alternativă – Igloo Village. Astfel, iubitorii acestui proiect, turiștii din întreaga lume care și-au rezervat o noapte de cazare în gheaţă, se vor putea bucura de o nouă şi inedită experienţă în căldarea glaciară a lacului Bâlea. „Este foarte surprinzator pentru iubitorii acestui proiect, care și-au făcut cu mult timp înainte rezervări la Hotelul de Gheaţă, dar situaţia impusă de schimbările climatice nu ne-au permis să realizăm ceea ce ne-am propus iniţial. Încălzirea globală a schimbat atât de repede condițiile de iarnă în ultimi 10 ani la Balea Lac, astfel că pentru noi este de necrezut ce evoluţie rapidă are fenomenul. Iarna începe cu 6 săptămâni întârziere, chiar și în vârful muntelui… Însă, acum anotimpul rece s-a instalat și lucrările pot începe în condiţii optime”, declară Arnold Gunter Klingeis, iniţiatorul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.

În comunicat se mai menţionează că Igloo Village – “Underwater World” va fi o „construcţie” ce va arăta aproape la fel cu „satelitul” de igluuri construit în sezoanele trecute în imediata apropiere a hotelului. Mini Hotelul de Gheaţă va dispune de trei compartimente destinate cazării oaspeţilor, fiecare dintre acestea cuprinzând câte două camere cu pat dublu, un compartiment central, ce va face conexiunea cu fiecare corp destinat cazării şi unde va fi amenajat restaurantul şi barul, precum şi un alt compartiment mai mic, care va avea rol de lobby.

La baza construcţiei de la Bâlea Lac va sta zăpada adunată din zonă, iar tehnologia ce va fi folosită la construirea Igloo Village va fi puţin diferită, în sensul că stratul de material şi pereţii complexului vor fi mult mai groşi iar multe dintre dotări şi decoraţiuni vor fi realizate prim sculptarea şi modelarea zăpezii.

Coordonatorul echipei ce execută lucrărilor de edificare a Igloo Village este prof. Eugen Petri, sculptorul ce a lucrat şi în sezonul trecut la amenajarea interiorului Hotelului de Gheaţă şi a Bisericii de Gheaţă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

mega image

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia