Tribuna
PNL
Au început înscrierile pentru funcția de rector, la ULBS! Bondrea, singurul candidat până acum
Andra MARINESCU
3115 vizualizari
Au început înscrierile pentru funcția de rector, la ULBS! Bondrea, singurul candidat până acum
Luni, 18 ianuarie, a început depunerea dosarelor pentru funcția de rector. Potrivit lui Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, nimeni în afară de acutalul rector, Ioan Bondrea, nu a declarat că ar vrea să candideze. Conform calendarului alegerilor din cadrul ULBS, cei care vor să ocupe funcția de conducere trebuie să își depună dosarul până vineri, 22 ianuarie.


În ultima conferință de presă, susținută în decembrie, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea și-a motivat dorința de a mai rămâne încă patru ani în fruntea Universității "Lucian Blaga" Sibiu pentru a duce la bun sfârșit proiectele pe care le-a început.

  • "Vreau să duc la capăt nişte proiecte care nu au fost încă finalizate. Împreună cu echipa de prorectori, le voi continua, dacă lumea ne acordă această încredere", a spus Ioan Bondrea, referindu-se, îndeosebi, la proiectele de infrastructură. 

Una dintre ţintele sale este sala de sport, mult discutată cu Mitropolia Ardealului, de la care ar închiria spaţiul unde să se construiască clădirea. Ceea ce îl recomandă pentru funcţia de conducere - spunea ing. Bondrea - este transparența.

  • "Consider că există, în universitate, o masă critică de colegi, care au făcut ca această universitate să fie pe o poziţie de top, întotdeauna. Vocea universităţii noastre se aude şi contează în fiecare dezbatere academică sau ştiinţifică", a mai spus actualul rector al ULBS.


Ce condiții trebuie îndeplinite pentru funcția de rector


Potrivit regulamentului pentru poziția de rector, candidații trebuie să aibă experiență relevantă în domeniul managementului universitar, calități de lider și negociator, să fie o personalitate reprezentativă în domeniul profesional, cu recunoaștere națională și internațională, să manifeste și să probeze loialitate față de ULBS, să fie capabili să dezvolte și să întrețină relații parteneriale cu alte universități și cu instituții ale mediului economic din țară și străinătate și să promoveze politici de îmbunătățire a calității activităților din întreaga universitate.
Dosarul va cuprinde cererea de candidatură, declarația de eligibilitate, CV și programul managerial al mandatului.
Luni, 25 ianuarie, Biroul electoral al ULBS va verifica candidaturile, iar marți și miercuri se vor putea face contestații. Ele vor fi analizate de Senatul Universității, pe 28 ianuarie, când vor fi anunțați, oficial, și candidații rămași în cursă. Pe 29, rectorul va fi validat de Senat, acesta desemnându-și prorectorii. Rectorul va fi stabilit prin vot direct, egal, secret și universal, exprimat de toate cadrele didactice și de cercetare titulare, precum și de reprezentanții legale ai studenților din Consiliile Facultăților și din Senat.


***
Ioan Bondrea a fost ales rector al ULBS în februarie 2012. Atunci, a obținut 314 voturi din partea cadrelor didactice și studenților. Contracandidatul său de la acea vreme, prof. univ. dr. ing. Dan Maniu Dușe, a obținut 298 de voturi. Prezența la vot a fost de 85,3%.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia