Tribuna
Jidvei
Au început înscrierile pentru BAC-ul de toamnă. Prima probă, în 24 august
Andra MARINESCU
433 vizualizari
Au început înscrierile pentru BAC-ul de toamnă. Prima probă, în 24 august
© Arhiva TRIBUNA
Luni au debutat înscrierile la examenul național de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2020. Probele scrise vor începe în 24 august.


Cei care vor să se înscrie pentru sesiunea de toamnă a BAC-ului o pot face până în 24 iulie. Documentele-tip de înscriere, completate și semnate, pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice sau poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ. 
Potrivit calendarului Ministerului Educației și Cercetării Sibiu, în 24 august va fi proba scrisă la Limba și literatura română, în 25 august cea obligatorie a profilului, iar în 26 august cea la alegere, în funcție de profil și specializare. Ultima probă scrisă a BAC-ului va fi în 27 august, la Limba și literatura maternă.
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august și 1 septembrie.  În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea și recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat.
Primele rezultate ale probelor scrise vor fi afișate în 2 septmbrie. În aceeași zi, vor putea fi depuse eventualele contestații, între orele 14 - 20. Elevii vor afla notele finale în 5 septembrie.  Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.
Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia