Tribuna
Au început înscrierile la Evaluarea Națională! Miercuri debutează cele la Bacalaureat
Andra MARINESCU
606 vizualizari
Au început înscrierile la Evaluarea Națională! Miercuri debutează cele la Bacalaureat
© Arhiva TRIBUNA
Marți s-a dat startul înscrierilor pentru Evaluarea Națională. Absolvenții claselor a VIII-a se pot înscrie la examen până în 5 iunie. Potrivit calendaului Ministerului Educației și Cercetării, prima probă scrisă va avea loc în 15 iunie, la Limba și literatura română. În ceea ce privește Bacalaureatul, înscrierile vor debuta miercuri, 3 iunie, și vor continua până în 10 iunie. Probele scrise vor începe în 22 iunie, cu cea la Română.


Din programa pentru examenul la EN a fost eliminată materia din semestrul al II-lea.
În acest an, în învățământul românesc va avea loc o premieră, din cauza coronavirusului. MEC va organiza o a doua sesiune de Evaluare Națională, pentru elevii cu probleme de sănătate sau pentru cei aflați în carantină alături de familie.
Cea de-a doua sesiune a Evaluării Naționale va începe în 29 iunie.
Conform Ministerului, această sesiune este dedicată exclusiv copiilor cu probleme medicale, generate sau nu de COVID-19.
Înscrierile pentru BAC vor începe miercuri, 3 iunie. În perioada 3 - 10 iunie are loc înscrierea candidaților, iar între 11 - 17 iunie se vor desfășura echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.
În 22 iunie vor începe probele scrise, cu cea la Limba și literatura română. În 23 iunie va fi proba scrisă la Limba și literatura maternă, urmată a doua zi de proba obligatorie a profilului. În 25 iunie va fi proba la alegere a profilului și a specializării. 
Primele rezultate vor fi afișate în 30 iunie, până la ora 12. În aceeași zi, în intervalul orar 16 - 20,  candidații nemulțumiți de note pot depune contestații. Transmiterea contestațiilor va continua și în 1 iulie, între orele 8 - 12.
Între 1-4 iulie, ele vor fi soluționate, iar în 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale.
Cea de-a doua sesiune a BAC-ului va avea loc în luna august.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia