Tribuna
Fabrica Sevis
Atenție! Vipere în zona stațiunii Păltiniș!
Andra MARINESCU
4348 vizualizari
Atenție! Vipere în zona stațiunii Păltiniș!
În această perioadă, au ieșit din hibernare viperele, în zona stațiunii Păltiniș, din Munții Cindrel.


Reprezentanții Salvamont Sibiu trag un semnal de alarmă cu această ocazie, pentru ca turiștii să aibă grijă să nu le provoace.
"Şerpii veninoşi atacă doar atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur", este sfatul Salvamont Sibiu.
Mușcătura de viperă se distinge prin durerea acută, tumefierea (umflarea) zonei afectate, două înțepături mici la distanță de circa un centimetru una de cealaltă, semiconştienţa, senzaţie de greaţă, vomă, tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie (tahipnee), hipersudoraţie (transpiraţie excesivă), dureri abdominale.


Măsuri de prim-ajutor


"În primul rând, nu faceţi mişcări şi nu vă agitaţi! În caz contrar, ritmul bătăilor inimii creşte, circulaţiei sângelui e accelerată şi veninul pătrunde mai repede în torentul circulator; mai bine staţi liniştit într-un loc umbrit. Anunţaţi evenimentul la Serviciul Unic de Urgenţă 112 şi aşteptaţi salvatorii, izolaţi termic victima dacă prezintă frisoane, aşezaţi victima astfel încât să menţineţi muşcătura sub nivelul inimii, curăţaţi cu alcool veninul de pe lângă muşcătură, folosiţi, dacă aveţi, o seringă pentru aspirat venin, puneţi un pansament compresiv (nu garou) deasupra muşcăturii către inimă şi administraţi-i victimei o aspirină. Hidrataţi-vă doar cu apă şi nu administraţi alcool, cafea, energizante", mai spune Salvamont Sibiu.
De asemenea, este bine de știut că nu se suge veninul cu gura, nu se arde zona mușcată și nu se pune gheață pe mușcătură. În aceste situații, nu este indicat să mâncați și să consumați alcool.
"Deplasaţi victima, fără ca aceasta să facă vreun efort, doar dacă aveţi un mijloc de transport, targă sau mijloc auto, şi doar dacă acest lucru asigură victimei un real avantaj privind timpul în care poate ajunge la o unitate medicală de specialitate", sunt indicațiile salvatorilor sibieni.

comentarii
1 comentarii

Din pacate astfel de anunturi descurajeaza turismul in zona.....
DD
02.05.2019 16:02
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia