Tribuna
PNL
Atenţie, bizoni! Amenzile pentru parcare ilegală ajung la 10.000 de lei! Plus ridicarea maşinii
Atenţie, bizoni! Amenzile pentru parcare ilegală ajung la 10.000 de lei! Plus ridicarea maşinii
© Arhiva TRIBUNA

În caz că ştiu să citească, deşi la ce giboni adăposteşte traficul am încă dubii mari, bizonii obişnuiţi să parcheze unde-i taie capul ori după cum ţine morţiş muşchiul lor e bine să reţină că amenzile rutiere pentru parcări ilegale sunt, din 25 iulie, mult mai mari. Dacă se încăpăţânează să parcheze şi de acum încolo pe locuri destinate persoanelor cu deficienţe, amenda minimă nu mai e 1.000 de lei. Şi nici 2.000 de lei cea maximă.

Începând de sâmbătă şi-a început valabilitatea noua legislaţie potrivit căreia amenzile sporesc semnificativ, iar  autorităţile pot ridica maşinile parcate pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilităţi. 
Amenda minimă a fost dublată şi ajunge la 2.000 de lei, iar cea maximă a crescut de nu mai puţin de cinci ori, grosolăniile putând fi taxate şi cu 10.000 de lei. În plus, maşinile celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi pot fi ridcate de autorităţi, "distracţie" care înseamnă, fireşte, alţi bani, fără a mai socoti deranjul inerent. Aşa că, atenţie unde parcaţi!

IGPR: NU PARCAȚI PE LOCURILE DE PARCARE REZERVATE PENTRU PERSOANE CU HANDICAP – AU NEVOIE DE ELE

  • "Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.
  • Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens", potrivit politiaromana.ro.

Legea nr. 145 din 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020 și a intrat în vigoare sâmbătă, 25 iulie 2020.

comentarii
3 comentarii

AS PROPUNE POLITIEI LOCALE SA FACA MAI DESE CONTROALE IN PARCAREA DE LA AUCHAN SI CARREFOR! DE MULTE ORI AM VAZUT MASINI PARCATE PE LOCURILE DESTINATE PERSOANELOR CU HANDICAP CU TOATE CA ERAU DESTULE LOCURI DE PARCARE LIBERE IN PARCARE.
STEFAN
29.07.2020 06:56
Asa cum spune si domnul care a comentat anterior.... avem cam multe persoane handicapate care si conduc. Deseori locurile de parcare destinate acestor persoane de la hypermarketuri sunt ocupate abuziv.
Vic
29.07.2020 16:33
1. de cand bizonii aucarnet de conducere.....
2. am inteles ca bizonii sunt animale pe cale de disparitie, si sunt ocrotiti de lege...poate gresesc
3. persoanele cu disabilitati trebuie sa aibe cel putin 2-3 locuri libere de parcare....
sibie.bizonel
01.08.2020 22:26
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia