Tribuna
Atenţie! Se prăbuşesc zidurile Texromed Mediaş
Vasile ANTIPA
2237 vizualizari
Atenţie! Se prăbuşesc zidurile Texromed Mediaş

Situaţie inacceptabilă la Mediaş. O parte din pereţii halei fostei filaturi aparţinând societăţii Texromed din oraş sunt în pericol iminent de prăbuşire. În condiţiile în care din hala dezafectată s-a furat de-a lungul anilor tot ce a putut fi valorificat, zidurile crăpate şi fără sprijin pot cădea în orice moment, fiind un pericol pentru oamenii din zonă, dar şi pentru autoturisme. Filatura aparţinând societăţii Texromed a fost construită în anii 1983-1984, iar pe vremuri în acest loc îşi câştigau pâinea aproximativ 500 de persoane. În 2011, hala este un focar de infecţie, din care s-a furat tot ce putea fi vândut, de la fier vechi, geamuri, uşi, conducte, scocuri şi cărămidă. Pe lângă sursa de infecţie, o parte dintre zidurile fostei hale de producţie reprezintă un real pericol, în condiţiile în care stau să cadă. „Cam de astă-iarnă arată aşa. Au fost ţiganii şi au luat tot ce se putea lua. Se vede că zidurile sunt înclinate puţin şi pot să cadă în orice moment. Dacă Doamne-fereşte trece un om şi îi cade în cap, cine răspunde? Proprietarul ar trebui tras la răspundere, dacă se întâmplă ceva rău. Nici nu se ştie ale cui sunt aceste clădiri. Poate sunt ale băncii, ale fostei întreprinderi, nimeni nu ştie exact”, ne-a spus unul dintre medieşenii care locuiesc în apropierea fostei filaturi a societăţii Texromed. Oamenii mai spun că hoţii de fier vechi şi materiale de construcţii nici măcar nu mai încearcă să se ascundă atunci când fură câte ceva. „Aici e zona nimănui. Hoţii vin dimineaţa, după-masa, seara, nu le mai pasă de nimic. Aşa că să nu se sperie nimeni, nu are de ce să se prăbuşească, fiindcă înainte se va fura totul”, spune cu amărăciune, un alt medieşean.
De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei Mediaş susţin că au identificat proprietarul şi că acesta a fost somat ca în termen de o lună de zile să remedieze situaţia. „Municipalitatea medieşană a identificat proprietarul acestui imobil şi l-a somat ca în termen de 30 de zile să remedieze situaţia existentă. Identificarea proprietarului a fost foarte dificilă, având în vedere faptul că fostul Texromed a fost vândut de nenumărate ori de la o persoană la alta. Dacă proprietarul nu va lua măsurile concrete de remediere a situaţiei, vom înştiinţa Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru că municipalitatea medieşană nu are competenţa de a aplica sancţiuni în acest caz”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş, Alina Ştefan.
O soluţie urgentă trebuie urgent găsită pentru a fi evitat un accident, dat fiind faptul că zidurile fostei filaturi sunt într-o stare mai mult decât evidentă de degradare. În acest fel, producerea unui eveniment tragic pare un lucru iminent şi ar fi de dorit ca absolut toate instituţiile cu atribuţii în domeniu să găsească rapid o cale de rezolvare a acestei situaţii.comentarii
2 comentarii

CA SA VEZI CUM SE VAND FABRICILE DE LA UNUL LA ALTUL DE ZICI CA-I MINGE DE ping-pong de nu se stie nici cine-i stapanul, va dati seama in ce usl,pdl,pntcd traim?
citicel
04.08.2011 05:59
Nu am cuvinte.....urgent trebuie sa se faca ceva,organele competente nici n-ar mai trebuin sa stea pe ganduri,masurile de urgenta trebuie aplicate pana nu se intampla o nenorocire,doamne fereste!
Ciobanu Violeta
04.08.2011 13:56
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia