Tribuna
Ateliere de dezvoltare personală prin actorie, la Biblioteca ASTRA
Ateliere de dezvoltare personală prin actorie, la Biblioteca ASTRA

Biblioteca Județeană ASTRA organizează, începând cu 1 iunie, ateliere de dezvoltare personală prin actorie adresate utilizatorilor înregistrați ai bibliotecii: copii, adolescenți și adulți.

Inițiativa este menită să ofere celor interesați, prin intermediul tehnicilor de artă teatrală, posibilitatea de a-și cunoaște potențialul de exprimare, de a-și depăși emoțiile, de a-și dezvolta capacitatea de relaționare și de a descoperi noi particularități de manifestare personală. Sunt așteptați cei care doresc să își consolideze abilitățile de comunicare, cooperare și integrare în colectivitate și să dobândească mai multă încredere în forțele proprii.

„Ne bucurăm enorm că reușim să punem la dispoziția publicului larg acest tip de activitate și sperăm să putem oferi participanților o atmosferă prietenoasă, în care voia-bună, creativitatea și încrederea sunt cuvintele-cheie. Îl avem alături, în acest demers, pe actorul Lucian Dragotă, prieten fidel al Bibliotecii ASTRA, actor profesionist și muzician, cu o experiență de peste 20 ani în teatru, radio și televiziune. Pe parcursul derulării atelierelor de dezvoltare personală prin actorie se va urmări, în mod special, manifestarea individuală și de grup, adaptată personalității participantului, și creșterea stimei de sine. Cu ajutorul exercițiilor și tehnicilor specifice artei actorului, tehnici care pot fi transferate în viața socială și profesională, participanții sunt încurajați să se exprime liber pentru a degaja blocaje sau inhibiții și pentru a-și dezvolta competențele de comunicare”, precizează Ana Coca, bibliotecarul în cadrul Compartimentului pentru Copii și Tineret.

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie cuprind: exerciții de improvizație teatrală care dezvoltă atenția, memoria, creativitatea, puterea de concentrare; exerciții de dicție, respirație și tehnica vorbirii (interpretarea textului artistic); exerciții de expresie corporală care susțin îmbunătățirea expresivității gestuale.

Atelierele sunt structurate în trei grupe, în funcție categoria de vârstă: copii (9 - 13 ani); adolescenți (14 - 18 ani); adulți (peste 18 ani).

Numărul de locuri într-o grupă este limitat la zece participanți, iar o sesiune durează 60 de minute. Programarea atelierelor (zile, intervale orare) va fi elaborată după finalizarea înscrierilor, de comun acord cu cei înscriși. Nu se percep taxe pentru înscriere și participare la ateliere.

Înscrierile se fac în perioada 17 - 31 mai, în mediul online (email:bibliosuport@bjastrasibiu.ro) sau telefonic la 0269.210.551, indicând: numele și prenumele, vârsta, datele de contact, preferințele pentru desfășurarea cursurilor (zi, oră) și acordul/ dezacordul pentru utilizarea imaginii participantului în scopul promovării serviciilor bibliotecii. Atelierele de dezvoltare personală prin actorie se vor desfășura săptămânal, în perioada lunilor iunie - decembrie, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7, foaier).

 






comentarii
2 comentarii

Deschideti biblioteca pentru public! Asta e rostul bibliotecii, nu atelieerele de actorie! Sa intram in sala de lectura, printre rafturile cu carti, sa citim si sa studiem!
13.05.2021 06:43
Prin lectura si prin studiu ne dezvoltam, nu prin scalambaieli!
13.05.2021 10:32
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA