Tribuna
PNL
Ateliere de creație pentru elevii sibieni, la "Classic Junior Festival”
Ateliere de creație pentru elevii sibieni, la

“Classic Junior Festival” a prezentat elevilor din Sibiu două producții artistice interactive, care au ca scop apropierea artiștilor și a muzicii clasice de copii. Evenimentele au avut loc vineri, 23 octombrie, chiar în ultima zi înaintea închiderii școlilor, fiind organizate cu respectarea tuturor normelor de siguranță.

Cu scopul de a face muzica clasică mai atractivă elevilor din școlile primare și gimnaziale din Sibiu, organizatorii festivalului au gândit pentru copii un pachet de evenimente și acțiuni punctuale, care urmăresc ca cei mici să privească acest gen muzical cu alți ochi. Printre acestea, seria de ateliere muzicale interactive a reușit, la fel ca în fiecare an, să aducă muzica și instrumentele clasice în atenția zecilor de copii de la Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna și Școala Gimnazială nr. 8 din Sibiu. La atelierul interactiv – “Despre instrumentele cu coarde” copiii au interacționat cu cei  patru tineri muzicieni componenți ai unui cvartet de coarde, care au pregătit un program în două părți. Pentru început, aceștia au interpretat o serie de cântece și teme muzicale cunoscute, în special teme din filmele clasice Disney. Apoi au urmat discuții interactive despre muzica ascultată, o prezentare a instrumentelor muzicale, dar și explicarea principiilor de redare a sunetului sau importanța fiecărui instrument într-o orchestră. În cadrul atelierului – “Despre instrumentele de percuție”, copiii au învățat noțiuni precum ritmul sau frecvența și li s-au prezentat cele mai cunoscute instrumente de percuție. A urmat un mini-concert demonstrativ de percuție, dar și o parte interactivă a atelierului, în care fiecare copil a primit câte un instrument de percuție cu care  a acompaniat piesele interpretate de artiști percuționiști.

În măsura în care evoluția epidemiologică va permite, proiectul va continua cu “Săptămâna Muzicii Clasice”, în cadrul căreia vor avea loc ateliere de creație artistică și literară, derulate în timpul unor audiţii de muzică clasică și cu “Eine Kleine Klassmusik” - un spectacol nou, parafrazând bine-cunoscuta capodoperă a lui Mozart. Producția va fi un exercițiu de imaginație condus muzical într-o manieră prietenoasă, prin reperele muzicii clasice, în cadrul căruia copiii vor descoperi bucăți muzicale pe care le vor putea asocia cu diverse momente din realitate. “Classic Junior Festival” este un program de educație muzicală prin interacțiune și joacă cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia