Tribuna
Jidvei
Astrid Fodor către guvernanţi: Ne-aţi luat 55 milioane lei cu care am fi modernizat 55 de străzi de pământ! Rezolvaţi problema şi creşteţi cota care revine Sibiului din impozit!
Sorana MAIER
5167 vizualizari
Astrid Fodor către guvernanţi: Ne-aţi luat 55 milioane lei cu care am fi modernizat 55 de străzi de pământ! Rezolvaţi problema şi creşteţi cota care revine Sibiului din impozit!
© Răzvan NEGRU

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a atras atenţia, joi, în şedinţa Consiliului Local Sibiu pentru votarea bugetului pe anul 2018, asupra faptului că Sibiul pierde 55 miloane lei din modificările codului fiscal şi a atras atenţia guvernanţilor să rezolve problema crescând cota care revine Sibiului din impozitul pe venit, spunând că aceasta este şi soluţia morală.
Astrid Fodor a spus că cealaltă soluţie, pe care nu o ia în calcul ar fi fost creşterea impozitelor Sibienilor, dar aceasta ar fi fost o soluţie imorală pentru că nu este de părere că sibienii trebuie să suporte consecinţele măsurilor negândite luate la Bucureşti.
"Soluţia pentru rezolvarea acestei probleme este tot la cei care au generat-o şi este foarte simplă, prin majorarea cotei care revine administraţiei publice locale din impozitul pe venit colectat la nivelul UAT Sibiu. La ora actuală, din impozitul pe venit care este colectat la nnivelul municipiului Sibiu ni se restituie 43%. Cred că ar fi cazul ca guvernanţii să reanalizeze această problemă. Vreau să vă spun că la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România se fac demersuri insistente pentru a ridica acest procentaj, adică să ni se restituie o sumă mai mare, pentru că ar fi de fapt singura soluţie morală", a spus Astrid Fodor.
Ea a dat şi exemple concrete cu ceea ce însemnă pentru Sibiu suma pierdută.
"Din punctul nostru de vedere este un buget care ne nemulţumeşte total deoarece din cauza modificării legislaţiei fiscale fără măsuri compensatorii, la bugetul local noi pierdem 55 de milioane lei. Ca să înţelegeţi cu toţii ce înseamnă 55 de milioane lei pentru bugetul local vreau să vă dau câteva exemple ce puteam face cu 55 de milioane lei - puteam reabilita 50 - 60 de străzi de pământ, sau dacă vorbim de investiţiile noastre, cu această sumă putea realiza Liceul de Artă, puteam să reamenajăm Lacul lui Binder, puteam să reabilităm Baia Populară, puteam să face skate-parcul şi aici mă refer la toate cumulat, nu la una dintre ele", a mai spus Astrid Fodor.
"Bugetul Sibiului este mai mic cu 55 de milioane dintr-o tăietură de pix!", a concluzionat primarul Sibiului.
O situaţie similară este şi la Consiliul Judeţean Sibiu care a aprobat, tot joi, un buget de austeritate, redus cu peste 100 milioane lei prin măsurile luate de Guvern.

 

© Răzvan NEGRU


comentarii
6 comentarii

Hopa ! d-na pensionara Fodor si-a amintit ca este primar la Sibiu, si a vorbit astazi ca atare.
Anul trecut, cand ciuma rosie a adoptat masura asta, doar cativa primari din tara au avut de obiectat la asta, d-vstra nimic.
prea tarziu pt a critica d-na ! doar nu asteptati acum vreun leu in compensare de la psd pt Sibiu?

apropo, "multumim” pt reprezentarea exemplara !
un sibian
15.02.2018 17:26
Asa ne trebuie ca am continuat traditia cu un sas primar. Mergem bara la bara , unde nu erau ambuteiaje acum sunt. La mai mare babo
Baba primar
15.02.2018 18:30
dna fodor s-a trezit
da cind a marit salariile la primarie peste nivelul bugetului a tacut!
povesti de bunica ,alti primari faceau de 3 ori mai mult cu buget de 3 ori mai mic
da rezistati , nu?
linga junele superdestept rezvan
adi 3
15.02.2018 20:13
Pai parca anul trecut a fost excedent bugetar 80 mil de euro ?
Abia se echilibreaza bugetul...... >:)
bugetarul
15.02.2018 23:01
Frau Fodor eu vă recomand să daţi dovadă de bun simţ şi să nu mai candidaţi la alegerile din 2020. Vă rog să binevoiţi să ieşiţi la pensie!
Volkischer Beobachter
16.02.2018 03:34
Mergeți voi primari ! Voi, comentatorii sportivi ! Guvernați voi sau poate ar fi mai bine să nu mai dăm taxe Bucureștiului!
Tochitur?
16.02.2018 06:55
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia