Tribuna
Asociația "Joaca de-a ecologia" îndeamnă sibienii să spună "Stop baloanelor în aer"
Asociația
Asociația "Joaca de-a ecologia" din Sibiu lansează jocul "#StopBaloaneleÎnAer", cu scopul de a atrage atenția asupra pericolului pe care baloanele cu heliu eliberate în atmosferă îl au asupra mediului înconjurător.

 


"Am observat că lumea eliberează în atmosferă multe baloane cu heliu la diverse evenimente, fie că sunt acțiuni caritabile, fie că vorbim despre nunți, botezuri, aniversări și așa mai departe. Problema este că aceste baloane nu dispar, ele se întorc pe Pământ și afectează mediul înconjurător. În natură, sunt deșeuri periculoase. Pe lângă faptul că se degradează greu, animalele sunt atrase de acest plastic și îl confundă cu mâncarea, iar ingerarea lui le provoacă moartea. Prin acest joc încercăm să tragem un semnal de alarmă astfel încât lumea să renunțe la acest obicei", spune Raluca Faloba, președintele Asociației "Joaca de-a ecologia".


În cadrul jocului "#StopBaloaneleÎnAer", jucătorul își alege un personaj cu care încearcă să prindă cât mai multe baloane zburătoare într-un minut. Jocul este disponibil pe pagina de internet a Asociației, www.joacadeaecologia.ro, și a fost dezvoltat voluntar de către Adrian Ionuț Beșchea, web designer care s-a alăturat inițiativei.


“Flora și fauna nu au cum să țină pasul cu evoluția noastră și trebuie protejate direct de către fiecare dintre noi. Acest lucru trebuie conștientizat mai ales de către cei mici pentru că ei se vor confrunta cu probleme de mediu și mai dificile decât cele pe care le avem acum”, spune Adrian Ionuț Beșchea.


Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate, printre care ateliere, cărți pentru copii, ieșiri în natură și ecologizări de spații verzi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia