Tribuna
PNL
Asociația "Incluziv” a făcut bilanţul pentru 2019
Asociația
Asociația "Incluziv” aniversează marți, 28 ianuarie, un an de la înființare. Activitățile organizației sunt bazate pe intervențiile asistate de animale. Echipa asociației are în componență un psiholog clinician și un psihopedagog (ambii cu o vastă experiență în domeniu). De asemenea, asociația oferă și terapie de integrare senzorială, terapie ocupațională, psihoterapie, evaluare psihologică, terapie comportamentală și alte intervenții destinate copiilor cu dizabilități și nu numai.

Asociația “Incluziv” este unicul ONG din Sibiu care dispune de singura echipă (om-câine) de terapie asistată de animale înregistrată “Pet Partners” (cea mai prestigioasă organizație internațională care activează în domeniul intervențiilor asistate de animale).

În primul an de activitate, datorită implicării și susținerii financiare primite din partea sibienilor, dar și a prietenilor de pe rețelele sociale, asociația “Incluziv” a reușit să desfășoare activități cu efecte benefice pentru comunitate.

“Am depus primul nostru proiect la ‘Maratonul Internațional Sibiu’. A fost cea mai intensă experiență a primului nostru an, experiență care ne-a permis să ne putem achiziționa materialele și echipamentele necesare desfășurii activității. Participarea noastră a fost încununată cu oferirea premiului pentru ‘Cea mai creativă campanie de fundraising’ din partea Fundației Comunitare Sibiu. În primăvara anului 2019 în cadrul programului ‘Școala Altfel’ am vizitat 14 unități de învățământ preuniversitar din municipiul Sibiu, dar și din localitățile apropiate, desfășurând ateliere ‘Căței de poveste’, ateliere de citit alături de câini de terapie și ateliere ‘Copii și câini – prietenie fără riscuri’ despre interacțiunea în siguranță copii-câini. Cum efectele pozitive ale interacțiunii om-animal vizează toate categoriile de vârstă, am vizitat și angajații unei companii, în vederea reducerii stresului ocupațional. Vara noastră a fost plină pentru că am reușit să deschidem cabinetul de terapie, dar ne-am ocupat și de prietenii noștri, astfel că i-am  vizitat și studenții de la Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS. Vizitele au avut scopul reducerii stresului asociat situațiilor de examen. Premiera constă în faptul că a fost pentru prima dată când o echipă de terapie asistată de animale a avut acces într-o unitate de învățământ universitar. Tot o premieră a fost și colaborarea cu Fundația Polisano, mai exact vizita copiilor care au beneficiat de operații de corectare a malformațiilor cardiace în cadrul clinii Polisano. În ziua la externării am fost prezenți acolo pentru a aduce fericire și alinare micuților care au fost operați. A fost anul parteneriatelor, astfel că am stabilit o legătură strânsă ș foarte plăcut cu Asociația ‘Copil Unicat’ și am fost alături de ei la licitația caritabilă pe care ei au organizat-o. Ne-am implicat și în dezvoltarea domeniului nostru de activitate prin organizarea a două sesiuni de evaluare a viitoarelor echipe de terapie asistat de animale, contribuind astfel la înregistrarea în cadrul ‘Pet Partners’ a unor noi echipe om-câine, în alte două orașe din țară”, spun reprezentanții organizației.

Un an memorabil și productiv

De asemenea, membrii asociației au desfășurat un workshop dedicat aspectelor pregătirii și evaluării viitoarelor echipe de terapie asistată de animale.

“Toamna primului nostru an a stat sub semnul beneficiilor aduse comunității prin activitățile asistate de animale. Am organizat cea de-a doua ediție a evenimentului “World’s Largest Pet Walk Sibiu”. La ce mai amplă plimbare alături de animalul de companie ni s-au alăturat membri ai comunității de toate vârstele, cu sau fără câini. Evenimentul a constat într-o plimbare, în care au participat simultan aproximativ 60 de patrupezi, alături de stăpânii lor, contribuind astfel la o stare de bine a acestora și stimulând interacțiunea socială între aceștia. Toate aceste activități care au făcut din primul nostru an, un an memorabil au fost posibile doar datorită implicării și susținerii pe care le-am primit din partea oamenilor care ne-au oferit pe lângă încurajările care ne-au motivat nespus de mult și sprijin financiar în diferite forme: donații și sponsorizări. Primul an a ridcat ștacheta foarte sus pentru noi în ceea ce privește calitatea acțiunilor noastre, așadar pentru anul acesta pregătim activități cel puțin la fel de interesante și care au impact pozitiv nu doar în viețile beneficiarilor noștri direcți, ci și în comunitate. Pentru toate aceste acțiuni și pentru sporirea calității lor avem însă nevoie de susținere și implicare din partea oamenilor. Toți cei care doresc să ne sprijine, ne pot contacta prin intermediul paginii noastre de facebook. De asemenea, toate acțiunile pe care le vom desfășura anul acesta vor fi prezentate din timp pe pagina de facebook: Asociația Incluziv – Câini De Terapie Sibiu - . Un prim pas în sprijinirea noastră, foarte la îndemână și care nu implică niciun cost din partea celui care alege să ne sprijine activitatea este completarea cererii de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit către asociația noastră. Formularul poate ajunge la cei care doresc să ne ajute prin intermediul e-mailulului cainideterapiesibiu@gmail.com sau prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/AsociatiaIncluzivCainiDeTerapieSibiu/. Dorim să le mulțumim pe această cale tuturor oamenilor care ne oferă sprijinul lor, care ne acordă încrederea și încurajărilor lor ajutându-ne astfel să ducem beneficiile activităților asistate de animale la cât mai mulți oameni”, mai adaugă membrii asociației.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia