Tribuna
Asociaţia Construim România: Controlori de la ROMATSA câştigă 7.000 de euro lunar, nu 4.500 ca cei de pe Heathrow!
Asociaţia Construim România: Controlori de la ROMATSA câştigă 7.000 de euro lunar, nu 4.500 ca cei de pe Heathrow!

ROMATSA a aterizat în mijlocul scandal care riscă să arunce în aer traficul aerian din România. În timp ce angajaţii companiei se plâng că au salarii prea mici, tot mai multe voci văd în demersul greviştilor o încercare de destabilizare a economiei româneşti. 


E cazul Asociaţiei Construim România care a acuzat angajaţii ROMATSA de subminare a economiei naţionale şi de sabotare a aviaţiei comerciale din România. Mai mult, reprezentanţii asociaţiei spun că o bună parte dintre controlorii de trafic de la ROMATSA câştigă mai bine decât controlori de trafic de pe Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Europa.  
Potrivit datelor prezentate de Asociaţia Construim România, un angajat ROMATSA poate ajunge la un salariu de 7.000 de euro pe lună, în timp ce un controlor de trafic de pe Heathrow, un aeroport de cinci ori mai mare decât Henri Coandă, primeşte un venit mediu lunar de 4.500 de euro. 

  • “Veniturile lunare ale controlorilor de trafic din Uniunea Europeană sunt mai mici şi chiar semnificativ mai mici decât cele ale controlorilor de trafic de la ROMATSA, în condiţiile în care volumul de lucru per controlor de trafic aerian este net superior în ţările occidentale faţă de România, datorită traficului aerian domestic şi de tranzit mult superior celui din ţara noastră”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Construim România.

Dacă nu-şi ia zborul, greva controlorilor de trafic de la Romatsa riscă să paralizeze traficul aerian din România, mai ales că până acum, negocierile au dus la o singură concluzie: nimeni nu a căzut la pace cu nimeni.
Luni, după câteva ore bune, negocierile sindicatului cu conducerea regiei ROMATSA, care deţine monopolul dirijării traficului aerian din România, au eşuat, iar angajaţii ameninţă că marţi intră în grevă de la ora 9:00.
Reprezentanţii Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) spun că, potrivit legii, doar o treime din traficul de zbor va fi asigurat. 

  • „Astăzi este imposibil de spus ce aeronavă va decola sau nu. Decizia se ia de la Eurocontrol”, a precizat Gabriel Tudorache, lider sindical după discuţiile de la Ministerul Transporturilor.

Şansele ca situaţia să revină la normal nu sunt total excluse de sindicalişti. 

  • „Avem toată bunăvoința de a-i face pe călători să sufere cât mai puțin. Suntem dispuși să căutăm soluții de suspendare a grevei”, a declarat Florin Diaconu, lider sindical ROMATSA.

Cursele amânate sau anulate pot transforma într-un coşmar vacanţa românilor obişnuiţi să plece peste hotare în minivacanţa de Rusalii.

 






comentarii
1 comentarii

Nu-i vorba de salarii!Este vorba doar de o "bagatela":pretentia de a primi la pensionare 60 de salarii iar salariul mediu la ROMATSA este de 5000 de euro!Daca autoritatile statului aveau sange in instalatie,o astfel de actiune era numita sabotaj sau cum vreti si nu avea loc!
Spicuiri din presa...
30.05.2017 11:26
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA