Continental
Tribuna
Asistent medical de la Terapie Intensivă, din Sibiu, testat pozitiv pentru coronavirus: „În bătălia COVID trebuia început cu testarea personalului”. Reprezentanții Spitalului dau vina pe asistent
Laura BUCIU
21605 vizualizari
Asistent medical de la Terapie Intensivă, din Sibiu, testat pozitiv pentru coronavirus: „În bătălia COVID trebuia început cu testarea personalului”. Reprezentanții Spitalului dau vina pe asistent

Un asistent medical de la Terapie Intensivă a fost testat pozitiv la coronavirus și este internat, de sâmbătă noaptea, la Boli Infecțioase. Acesta a declarat că starea sa este „relativ bună”.

Sergiu Danciu, asistent medical la Terapie Intensivă, în Sibiu, a fost testat pozitiv pentru coronavirus și internat, sâmbătă noaptea, la Boli Infecțioase. El spune că „în bătălia covid trebuia început cu testarea personalului, și apoi a tuturor pacienților care veneau la spital, nu să intri în contact fără să știi”.

„Să stai în terapie să ți se spună că nu mai vine cazul și în 20 minute apare la ușă.... Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon, materiale închise la șeful de secție în vestiar... medici care stau în cabinet și asistenții și infirmierele să intre la pacienții suspecți.... Stați 8 ore că nu sunt materiale! Nu se știe dacă are covid, dar nici nu l-am testat! Rușine Spitalul Clinic Județean Sibiu secția ATI #pozitivcovid19☹asistent medical”, scrie asistentul medical pe Facebook.

„Sunt relativ bine. Am febră 38 și tușesc”, a declarat asistentul, sâmbătă noaptea.

O altă asistentă medicală scrie, la comentarii, în postarea lui Sergiu Danciu, că el ar fi venit de o săptămână cu febră la serviciu, iar  cazul confirmat a apărut doar joi.

„Da Sergiu, tu vii cu febră de o săptămână la muncă... cazul a venit joi... Problemele de genul există, nu le neg... dar să dai vina pe alții e ușor... Din cauza ta, acum suntem atâția în izolare la domiciliu... Not funny”, scrie femeia.

Sergiu Danciu îi răspunde spunând că a completat în fiecare zi testul epidemiologic.

 

Reacția Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

 

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au transmis, duminică, un comunicat de presă în care arată că asistentul medical de la ATI, confirmat cu noul coronavirus a intrat în contact, din 16 martie, cu o familie revenită în țară din Germania și nu a infirmat spitalul, „expunându-i astfel la risc pe colegii din secție”.

„Unul dintre asistenții medicali de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 și se află acum internat la Secția de Boli Infecțioase, starea sa fiind staționară. Spitalul desfășoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea și va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată,  se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică pentru a determina și izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul și în afara spitalului. Din primele date disponibile, se știe că asistentul efectuează în timpul liber și îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în tara din Germania dar nu a informat spitalul, expunându-i astfel la risc pe colegii din secție”, se arată în comunicat.

Reprezentanții SCJU Sibiu menționează că la data de 26 martie, dată la care primul pacient suspect de COVID -19 a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean, fiind refuzat de spitalele din Cluj și Timișoara, aici exista echipament necesar de protecție.

Potrivit acestora, existau, la acea dată, 280 de măști FFP2 și FFP3 (la dispoziția medicului de gardă); 260 de combinezoane impermeabile; 25 de viziere; 30 de ochelari de protecție; 3.000 de mănuși nitrilex; 1.408 bucăți protecție încălțăminte.

În plus, spun cei de la spital, pacientul care a ajuns în 26 martie la spital a fost adus în izoletă, intubat și a fost primit pe secție doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. „Prin urmare șansele de infectare din această sursă sunt minime”, spun reprezentanții SCJU Sibiu.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face eforturi zilnice  pentru menținerea unui flux de aprovizionare constantă și pentru suplimentarea stocurilor de materiale sanitare si de protecție, în ciuda disponibilității reduse pe piață a produselor. De la începutul anului, s-au achiziționat constant astfel de materiale, iar fondurile necesare sunt disponibile”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

comentarii
11 comentarii

Trebuie sa plece din functii toti impostorii, mincinosii… cum sa ascunda atata timp, cum sa nu testeze atata timp? De ce nu testeaza, ca sa nu inchida marquard si continental? Ce interese sunt in Sibiul asta de cacat? UPU Sibiu este infectat … cu acte in regula in momentul asta, dar pana acum nu a fost? Cum putem sa rezolvam problema daca nu o cunoastem… ?
SUNTEM VARZA! GATA CU MINCIUNA SI INCOMPETENTA! DUPA PANDEMIE SPER SA FIE CURATE POSTURILE DE CONDUCERE!!! CONDUCEREA JUDETEANA, MUNICIPALA ESTE ZERO, SA MOARA!
Sorin
29.03.2020 09:49
Cat de prost poti sa fii sa mergi la serviciu, tocmai la spital, cu febra
sibi
29.03.2020 10:13
e plin de politruci peste tot. a bubuit in sanatate acum dar asa e in toate institutiile si in stituatii de criza suntem varza
da
29.03.2020 10:29
Nu mai dati cu piatra daca omul a compectat zilnic fișa asistenta șefa trebuia sa ia masuri,dar din lipsa de personal te tin si mort la servici!!!
29.03.2020 12:32
Vă spun cum sta treaba chiar din interior. Asistenta șefă de pe ATI este depășită total de situație. Știa de starea asistentului și l_a adus la muncă printre noi, ceilalți. Este inconștiență, de o nesimțire crasă cu noi, angajații de pe secție. În plina criza ea este acasă, în concediu. Angajații sunt pentru ea negrii pe plantație. Habar nu are cum sa conducă secția. Urlă, are aere de superioritate, dar realitatea e că, habar nu are pe ce lume trăiește. Își face programul după bunul plac, s-a înconjurat de pile care o pupa în fund, și iată rezultatele. Trebuia schimbata de mult, iar acum a dat examenul incompetenței ce o caracterizează. Repet, vă spun aceste lucruri, lucrând pe acea secție.
Ana
29.03.2020 15:19
NICI IN VARF DE CRIZA NU AVEM TESTE LA SPITALUL JUDETEAN SIBIU!!!!! MAI STA PNL-ISTA DE CAMPEAN PE FUNCTIE ? CUM SA NU FACA NIMIC DIN FUNCTIA DE PRESED CJ SB, CAND STIA DE CRIZA DE MULT TIMP...NICI MACAR TESTE NU A CUMPARAT SA FIE PROTEJATI
OAMENII DIN APARATUL MEDICAL. ACUM CATEVA SAPTAMANI O PASIONAU ALEGERILE ...ADICA SA FIE ALEASA IAR! CAT TUPEU POT SA AIBA PNL-ISTII ASTIA...TI SE FACE GREATA
# pnl # virusul poate ucide idiotilor
29.03.2020 15:51
Cum mai sunt in functie asemenea jeguri . Spitalul nu tine de Consiliul Judetean ? ALLLOOOOO , Campeana ? tot mai ai preocupari sa schimbi oamenii competent ? . Prietena RALUCA , ce face ?
nora
29.03.2020 16:04
Interesanta pozitia spitalului. DAR OARE familia revenita din germania este virusata? Sunt luati in evidenta? Au fost testati? Daca este virusata ... unde-i ca numar in statistica ZERO a judetului. Deci ... acarul Paun
Mircea
29.03.2020 16:47
Cat de retardat poti fi, sa lucrezi pe o sectie de maxima importanta in lupta contra COVID, sa te duci sa faci pansamente la domiciliu la cineva venit din Germania? INCREDIBIL
Marius
29.03.2020 18:20
Nu va mai acuzati unii pe altii.STATI in CASA!! Testati personalul medical,deoarece spitalele vor devenini focare de infectii,fiiti SINCERI cand mergeti la doctor(vor fi doar consultatii telefonice).In Canada nu te interneaza in spital cu COVID 19 ceea ce se va intampla si in Romania si numarul infectatiilor creste liniar.Nu este inca crestere exponentiala ca in Italia sau Spania.E GROASA TARE pandemia si numai DISCIPLINA si ORDINEA PUBLICA ne asigura rata de mortalitate mica.Pana nu apare vaccinul sau o minune DUMNEZEIASCA, cei care nu dezvolta anticorpi vor fi total expusi.
ION
29.03.2020 20:14
Orice iresponsabil isi gaseste zilele acestea loc de dat din gura. Si daca l testau pe el primul, si apoi a mers la ingrijit, cu ce ajuta testul? Sunt unii care se plang ca sunt hamaliti, dar de atata oboseala pe urma merg la ingrijit batrani din germania.
Sorry, dar faceti de rusine restul cadrelor medicale care chiar se chinuie sa faca ceva acum
Sib
29.03.2020 20:23
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia