Tribuna
PNL
Artiști din șapte țări concertează la Gura Râului, la Festivalul Internațional de Muzică Clasică "GRAF-Art"
Andra MARINESCU
4058 vizualizari
Artiști din șapte țări concertează la Gura Râului, la Festivalul Internațional de Muzică Clasică
Timp de 11 zile, în Gura Râului va răsuna muzica clasică. Aici se va desfășura cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional "GRAF-Art", în perioada 11 - 21 august, care se adresează în special muzicienilor amatori, fiind - potrivit organizatorilor - un fel de vacanțe muzicale, după vechile obiceiuri ale sașilor, care împleteau muzica cu distracția.


Festivalul de muzică clasică a fost inițiat de maestrul Radu Ciorei de la Constanța și Adrian Porumbăceanu, fiind organizat de Fundația “Musae”, Asociația "Assemblage", Primăria Gura Râului și Școala Gimnazială „Aurel Decei”. Anul acesta, în cadrul manifestărilor, se vor întâlni artiști amatori și profesioniști din România, Franța, Coreea de Sud, Spania, Germania, Anglia și SUA.


Vineri, prima seară de muzică clasică


Programul începe vineri, 11 august, la ora 20, la Centrul Cultural "Ioan Macrea", unde va avea loc deschiderea oficială a evenimentului ce va debuta cu discursuri din partea autorităților locale și organizatorilor, urmată de un recital de muzică clasică, interpreți fiind artiști din SUA, Franța, Anglia și România.
Programul este unul bogat, astfel că duminică, la ora 19, în aceeași locație, se va ține "Seara de Bal", susținută de muzicieni și dansatori de folclor din zona Vendée, Nantes, din Franța.
Săptămâna viitoare va începe luni, 14 august, la ora 19, cu un spectacol de muzică și dansuri tradiționale coreene, în interpretarea unui ansamblu din Coreea de Sud, și va continua marți, de Sfânta Maria, când, de la ora 11.30, corul Bisericii "Mihail și Gavriil", dirijat de prof. Maria Cătoiu, va susține un concert.
"Primarul Gheorghe Călin, viceprimarul George Arsene, preotul  Ioan Peană și directorul școlii din Gura Râului, Dumitru Cîmpean, formează echipa care continuă să încurajeze și să susțină acest festival, fiind conștienți că astfel se realizează și un schimb cultural benefic pentru regiune", mai spun organizatorii.
Intrarea la toate evenimentele Festivalului Internațional de Muzică Clasică "GRAF-Art" este liberă.

comentarii
1 comentarii

Nu va recomand , gurenii scot imediat securea si va da in cap !!!
socrate
15.08.2017 21:56
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia