Tribuna
Arafat: „Oamenii vor putea merge la vot fără restricții”. Ce se întâmplă cu cei din zonele carantinate
Laura BUCIU
1722 vizualizari
Arafat: „Oamenii vor putea merge la vot fără restricții”. Ce se întâmplă cu cei din zonele carantinate

Persoanele care vor merge la vot duminică o vor face fără restricții, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat. Acesta va da un ordin și pentru cei din zonele carantinate, cum sunt și locuitorii municipiului Sibiu, care și ei vor putea merge la vot fără restricții.

Toate persoanele care votează o pot face fără restricții, duminică, de la ora 5.00 până luni, la ora 1.00.

„Toți cei care au dreptul de a vota pot merge în intervalul 6 decembrie 2020, orele 5:00 dimineața - 7 decembrie 2020, orele 1:00, cu excepția persoanelor izolate și carantinate la domiciliu sau în altă locație”, a spus Raed Arafat.

Practic, alegătorii pot circula nerestricționat pentru a-și exercita dreptul la vot.

Arafat a explicat de ce este permis până la ora 1:00, deși secțiile se închid mai devreme.

„Pot până la ora 1:00 dimineață în data de 7 pentru că votul este permis până la ora 23:59. În caz că unele persoane au rămas în secția de vot și încă votează, atunci, ca să poată să ajungă acasă, se mai dă o oră în plus”, a explicat șeful DSU.

O altă prevedere adoptată se referă la membrii birourilor electorale, la personalul tehnic auxiliar, la candidați și la persoanele acreditate și al oricăror alte persoane implicate în organizarea alegerilor, aici fiind incluși și observatorii, persoanele care le asigură transportul lor. Acestora li se va permite circulația nerestricționat inclusiv după orele 1:00 dimineață, până la orele 5:00 dimineață.

„Le va fi permisă circulația, dar în baza unei dovezi prin care să dovedească calitatea lor, fie că sunt membri ai birourilor electorale, fie că sunt observatori, fie că sunt personal tehnic sau personal auxiliar. Asta înseamnă că între orele 1:00 și orele 5:00 dimineață, în ziua de 7 decembrie, persoanele respective pot circula liber, cu condiția să poată proba dacă sunt întrebate calitatea lor în relația cu procesul electoral”, a explicat Raed Arafat.

Pentru alegătorii din localitățile carantinate, cum sunt municipiile Sibiu și Mediaș, orașele Avig, Cisnădie și Tălmaciu, comuna Orlat și satele Mârșa și Șelimbăr, Arafat a spus că să fie emis un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență prin care se vor face excepții, prin care și ei să poată ieși să își exercite votul.

 

comentarii
5 comentarii

Dacă zboară guvernul, sunt curios unde va fugi Arafat.
Un aleg?tor
05.12.2020 10:50
Mi-as dori sa pleca acest guvern. Cu dl. presedinte cu tot. Doar ca pe dumnealui mai trebuie sa-l suportam 4 ani...
05.12.2020 16:29
SUSPENDAREA.
Se bucura doamna..pe de o parte.
Suspenciosul
05.12.2020 16:54
arafat a ajuns un politruc
pacat,a fost un medic,organizator smurd foarte bun
acum e ........................nimic,eu nu am incredere in el
05.12.2020 18:11
Pesedeii ca de obicei cu mintea scurta - Oare cine l-a pus pe Arafat acolo unde mai este inca? Dar pe vremea aia il laudati de zor, ca era de-al vostru. Acu cica nu mai corespunde, ca de ce a ramas in ”fonctie”...
Goe
06.12.2020 16:48
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia