Tribuna
Arafat: "Nimeni nu va fi împiedicat să voteze”, dar dacă nu ai mască, nu votezi
Arafat:
© facebook/Raed Arafay

"Văzând ca la Romania TV, (...) se postează şi se vorbeşte despre “ordinul lui Arafat” care încalcă Constituţia şi care impiedică oamenii să voteze, am considerat oportun să clarific următoarele aspecte", spune Raed Arafat, pe pagina sa de facebook.

El precizează că, în contextul în care a fost emisă Hotărârea 45 a CNSU "care include si regulile de igiena si protectie pentru ziua de vot" şi Hotărârea de Guvern care adoptă regulile respective, este stabilită şi obligativitatea purtării măştii în sectia de votare "pentru toţi care se află în interiorul secţiei, inclusiv votanţii”. "Astfel purtarea mastii devine obligatorie prin efectul prevederilor legale aprobate de Guvern", spune Arafat.

"În cadrul conferinţei de presă după şedinta de Guvern, unul dintre jurnaliştii prezenţi mi-a adresat întrebarea ipotetică dacă o persoană care nu vrea să poarta mască în secţia de vot, poate intra să voteze. Iar răspunsul meu a fost că nu, din momentul din care a fost emis un act normativ câteva minute mai devreme care prevede clar regulile. Mai ales că la secţiile de vot, conform Legii 135/2020, vor exista rezerve de măşti pentru cei care vin la secţia de vot fără mască”, a mai precşiat şeful CNSU.
Raed Arafat a mai spus, că „Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă purtarea măştii în interiorul secţiei de vot este una din măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va sta în interiorul secţiei ore în şir precum şi alegătorii care vor fi în interiorul secţiei aşteptând să ajunga la urne. (...) Dacă cineva nu vrea să poarta masca de protecţie în interiorul secţiei, înseamnă că acesta va risca viaţa celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot. În acest caz preşedintele comisiei va trebui să respecte legislaţia şi să nu permită celor fără mască să intre în secţia de vot, iar la intrare trebuie să existe o rezervă de măşti în cazul în care cineva dintr-un motiv sau altul nu are mască, asa cum prevede Legea 135 / 2020"

comentarii
4 comentarii

votul nu poate fi interzis DECIT PRIN HOTARIRE JUDECATOREASCA
vezi CONSTITUTIA ROMANIEI domn doctor justitiar
politrik
adt3
15.09.2020 16:21
Asta i de genul declarației lui Rafila..." Da putem trata bolnavi de covid dar nu cu succes"
Xxx
16.09.2020 20:36
Nu votul este interzis, ci prezența fără mască în spații închise ,indiferent că e vorba de tramvai, frizerie sau secție de votare !
Dacă a uitat să-și aducă masca, alegătorul face rost de una, apoi votează în mod democratic !
Nici vorbă de interzicerea votului !!
Scenariul este următorul :
1) Alegătorul vine la secția de votare
2) El își dă seama că a uitat de mască
3) Își trage palme de autocontrol
4) Se duce și face rost de mască
5) Se întoarce victorios la secția de votare
6) Votează cu candidatul favorit !!
E cumva greu de înțeles ??
Agenteur-X7
17.09.2020 14:34
Deci inteleg ca orice boschetar administrativ poate conditiona votul de prezentarea cu sapca albastra cu cristale swarovski, o valiza rosie cu 350 de lei si 50 de euro si purtarea de chiloti Botezatu.
Bine ma, am inteles, noi suntem aia prosti si tu ala destept, meriti calitatea de agent!
@Agenteur-X7
19.09.2020 19:46
Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia