Tribuna
Aqua park-ul din lunca Cibinului: piscine exterioare și interioare, stadion, sală multifuncțională pentru sport, centru spa, bază hipică și zone de promenadă
11745 vizualizari
Aqua park-ul din lunca Cibinului: piscine exterioare și interioare, stadion, sală multifuncțională pentru sport, centru spa, bază hipică și zone de promenadă
© Primăria Sibiu

Viitorul centru de sport și agrement, aqua park-ul Sibiului, care va fi amenajat în apropierea Cibinului, în zona Turnișor – Câmpșor, include un aqua park cu piscine exterioare și interioare, un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare. Toate aceste amenajări vor fi realizate etapizat.

La Primăria Sibiu a avut loc o dezbatere cu specialiști în domeniul urbanismului și cu reprezentanți ai Sistemului de gospodărire a apelor Sibiu și respectiv ai Agenției de Protecție a Mediului pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în lucru pentru sistematizarea arealului de pe malul Cibinului (zona Turnișor - Câmpșor) unde se va construi noul centru pentru sport și agrement.

Primăria Sibiu a publicat și primele simulări cu modul în care va arăta complexul.

„Subliniem că amenajările nu vor fi invazive în cadrul natural, ci dimpotrivă au fost gândite în cadrul unui proiect "verde" pentru Sibiu. Practic, vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement”; transmite Primăria Sibiu.

După clarificarea aspectelor tehnice și de infrastructură și după obținerea avizului din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, municipalitatea va începe dezbaterile publice pe tema acestui proiect.

 

Urmează consultarea publicului

 

Firma care lucrează la documentația PUZ, ce va fi supusă votului Consiliului Local Sibiu, va trebui să prezinte cel puţin două variante de concept de dezvoltare pentru întreaga zonă de reglementare, să consulte în avans toate instituțiile care trebuie să își de ulterior avizul, pentru a stabili corect capacitățile și gradul de asigurare a necesarului de utilități pentru investiţia noului complex de agrement și sport, prevedeau cerințele contractului.„Sibiul a fost gazda unui număr larg de evenimente sportive, tendință susținută activ pe plan local de către municipalitate prin promovarea unui Agende Sportive în paralel cu Agenda Culturală a orașului. Aceste tipuri de manifestări aduc notorietate națională și internațională orașului, fiind adresate în special sportivilor de performanţă și acoperind o gamă variată de sporturi cum ar fi ciclismul, tenisul sau baschetul. Dincolo de acest tip de evenimente, în rândul populaţiei orașului există o cerere puternică pentru o infrastructură sportivă care să permită practicarea sportului de masă. (...) Pentru a menţine și crește calitatea vieţii, dincolo de investiţiile în infrastructură, lucrările de reamenajare a zonelor rezidențiale trebuie să suplinească și deficitul de dotări din zonele respective (locuri de joacă, terenuri de sport în aer liber, grădiniţe, etc.). Totodată, este important să se acorde o atenţie sporită amenajării spaţiilor publice, în vederea creşterii accesibilității acestora pentru copii, persoane vârstnice sau persoane cu handicap”, prevedeau documentațiile aferente proiectului.

 

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu







Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA