Tribuna
Aproximativ 500 de elevi vor încerca viața de student, la ULBS
Aproximativ 500 de elevi vor încerca viața de student, la ULBS
© Arhiva TRIBUNA
Aproape 500 de elevi din țară, din care 390 aflați în situație de risc, vor avea oportunitatea de a se familiariza cu mediul academic universitar și să beneficieze de consiliere în dezvoltarea competențelor și abilităților necesare pentru o bună integrare în mediul academic și reducerea riscului de abandon școlar, în cadrul unui proiect derulat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

"Bridge Summer School" este un proiect care se derulează în perioada mai 2019 - mai 2022 și este finanțat printr-un grant de la Ministerul Educației Naționale-Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, în cadrul Schemei de Granturi pentru universități-programe de vară, Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE.
Pe parcursul celor trei ani de implementare, vor fi organizate 12 școli de vară. Fiecare program de vară de tip punte va avea o durată de două săptămâni, va reuni un număr de 40 de elevi și se va desfășura în trimestrul III al fiecărui an (lunile iulie-septembrie). Pentru anul 2019 vor fi organizate două școli de vară în paralel, în intervalul 26 august - 8 septembrie, urmând ca în 2020 să fie organizate patru, iar în 2021 alte șase școli de vară.
Pe parcursul celor două săptămâni, elevii vor fi cazați în căminele Universității, vor mânca la cantină și vor participa la ateliere și activități variate, ce se vor desfășura în locații dintre cele mai diverse și interesante, de la laboratoare specifice fiecărui atelier propus, până la acțiuni în aer liber.


"Activitățile și atelierele, special gândite pentru elevi, își propun să îi ajute pe aceștia să cunoască diversele profesii, să se dezvolte personal prin lucru în echipă și comunicare și să descopere felul în care își pot alege și construi cariera potrivită. Programul Școlii de vară este unul amplu, cu numeroase propuneri din partea fiecărei facultăți și nu vor lipsi activitățile sportive, serile distractive, vizitele de studiu și interacțiunea strânsă cu studenții voluntari", spun reprezentanții ULBS.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA