Tribuna
PNL
Aproximativ 3.500 de copii înscriși în clasa pregătitoare, în prima etapă, în județul Sibiu
Andra MARINESCU
2365 vizualizari
Aproximativ 3.500 de copii înscriși în clasa pregătitoare, în prima etapă, în județul Sibiu
© Arhiva TRIBUNA
Vineri s-a încheiat prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, iar în județul Sibiu au fost înregistrate 3.488 de cereri valide depuse la cele aproximativ 190 de instituții de învățământ.


Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, unele clase și-au ocupat toate locurile, existând chiar și mai mulți elevi înscriși decât locurile aprobate.
Printre școlile care au înregistrat o cerere mare în clasa pregătitoare pentru anul 2019 - 2020 s-au numărat Colegiul Național "Octavian Goga" din Sibiu, unde au fost 112 de cereri valide, 37 de copii fiind admiși peste limita locurilor aprobate, Liceul Teoretic "Constantin Noica", unde cele 50 de locuri aprobate au fost depășite cu 37 de cereri, precum și Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" din Sibiu, unde cele patru clase pregătitoare au adunat cele 100 de locuri aprobate, fiind înscriși în plus și alți 13 copii. Și la Școala Gimnazială "Regina Maria" a fost "bătaie" pe locuri, aici fiind aprobate 130 de locuri și înscriși peste limită încă 30 de prichindei.
În schimb, sunt și școli care nu și-au ocupat locurile în clasele pregătitoare, în prima etapă de înscrieri în învățământul primar. Este și cazul Școlii Gimnaziale "Georg Daniel Teutsch" Agnita, unde s-au înscris până acum doar trei copii și mai sunt disponibile 22 de locuri, dar și cazul Liceului Teoretic "Gustav Gundisch" din Cisnădie, unde mai sunt 14 locuri libere, din cele 25 aprobate.
Printre instituțiile unde încă mai sunt disponibile locuri se numără Școala Gimnazială nr. 23 Sibiu, Școala Gimnazială nr. 25 Sibiu, Școala Gimnazială nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială "Radu Selejan" Sibiu, Școala Gimnazială "Regele Ferdinand" Sibiu, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Poplaca, Școala Gimnazială "Octavian Goga" Rășinari, Școala Gimnazială "Sava Popovici Barcianu" Rășinari, Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Mediaș, Școala Gimnazială nr. 4 Mediaș, Școala Gimnazială nr. 7 Mediaș, Școala Gimnazială Brădeni și Școala Gimnazială "Ioan Ban - Dascălu" Poiana Sibiului. 


Cea de-a doua etapă de înscriere începe în aprilie


Luni, 25 martie va avea loc procesarea, de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, a cererilor - tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea - tip de înscriere.
Între 26 - 27 martie se va desfășura procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile - tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.
Vineri, 29 martie, vor fi afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul IȘJ listele candidaților înmatriculați, lista numărului de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.
Cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar se va desfășura între 2 - 8 aprilie. 

 

comentarii
1 comentarii

Toti s-or fi inghesuit la scolile de fite...
23.03.2019 18:40
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia