Continental
Tribuna
Aproape 7.000 de vizitatori în Muzeul ASTRA, în weekendul trecut
Aproape 7.000 de vizitatori în Muzeul ASTRA, în weekendul trecut
Weekendul trecut, 6.928 de persoane au trecut pragul Muzeului ASTRA, unde au putut sărbători patrimoniul sau Ziua Recoltei.


Sâmbătă, 16 septembrie, Muzeul ASTRA a avut un program special de Zilele Europene ale Patrimoniului. Cu această ocazie, instituția a oferit pentru vizitarea Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului acces gratuit pentru copii, elevi și studenți, iar pentru adulți prețul biletului a fost unul redus până la 10 lei. Cei 3.050 vizitatori au avut parte în program de două vizite ghidate cu tema "Patrimoniu cultural - Natură - Armonii".
Duminică, 3.878 de persoane au vizitat Muzeul ASTRA, când la Târgul de Țară a avut loc evenimentul "Ziua Recoltei". Vizitatorii au avut acces aici la preparate de toamnă pregătite după rețete și tehnici tradiționale din lumea satului. Cei cinci producători tradiționali din Mărginimea Sibiului prezenți la eveniment au declarat că produsele lor au fost la un moment dat mult prea puține, raportate la cererea foarte mare venită din rândul vizitatorilor Muzeului. Foarte căutate au fost mustul proaspăt, sucul de mere și murăturile la borcan, au spus ei.
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. (A. M.)

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia