Tribuna
SEVIS
Aproape 50% dintre profesorii din Sibiu sunt dispuși să se vaccineze
Liuba STARII
748 vizualizari
Aproape 50% dintre profesorii din Sibiu sunt dispuși să se vaccineze

Ministerul Educației a publicat, zilele trecute, rezultatele primei etape de consultare,cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ. Potrivit acestora, 49.27% de profesori, 53.86% de cadre didactice auxiliar și 41.60% de cadre nedidactice din Sibiu sunt dispuse să se vaccineze.

Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un numar important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educației a decis inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie - 1 februarie.

“Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns). În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate - inclusiv persoanele care nu au răspuns).Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane (131.962 - personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 - personal din sistemul de învățământ universitar).Ne exprimăm speranța că în cea de-a doua etapă vor răspunde și angajații care nu s-au pronunțat până acum asupra disponibilității la vaccinare”, precizează MEC.

Prin urmare, toate unitățile de învățământ vor trebui să-și creeze  conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați.

„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. (…)Fiecare unitate de învățământ preuniversitar va transmite inspectoratului școlar județean numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18.01.2021 până la orele 16, urmând ca inspectoratele școlare județene se transmite situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12”, se arată în documentul MEC.  

Cum se va desfășura testarea în școli

„Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru Covid-19  sau la contacţi. La persoanele asimptomatice, senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi”, explică medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit acesteia, procedura nu va fi complicată și va fi realizată în cabinetul școlii: “E foarte important ce facem apoi cu informaţia. O parte din teste sunt în ţară, au fost distribuite de IGSU. Urmează să avem o centralizare a celor rămase şi cel mai important e să avem şi teste suplimentare. Testarea va fi făcută, în principiu, de personalul medical angajat al şcolilor”.

Elevii au revenit luni, 11 ianuarie, la orele online. Structura anului școlar 2020-2021 prevede încă o vacanță de o săptămână din 30 ianuarie, până pe 7 februarie, iar luni, 8 februarie, va începe semestrul II.

 

comentarii
1 comentarii

La facultatea de jurnalism se invata ca titlul este elementul care "acroseaza" cititorul. (Vezi burtierele de la RomaniaTV pentru exemplificare). Mai bine ati fi scris: 50% din profesorii sibieni nu sunt dispusi sa se vaccineze. Ar fi avut alt impact.
18.01.2021 22:34
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia