Tribuna
Aproape 5.000 de vizitatori în Muzeul din Dumbrava Sibiului, în două zile
Aproape 5.000 de vizitatori în Muzeul din Dumbrava Sibiului, în două zile
Weekendul trecut, între 8 - 9 august, Muzeului ASTRA i-au trecut pragul 4.809 vizitatori.

 


La finalul săptămânii trecute, au avut loc două evenimente în Muzeul din Dumbrava Sibiului. 
În primul rând, duminică, a avut loc cea de-a doua ediție din acest an a Târgului comunităților rurale, în cadrul căreia comunitatea din Rîu Sadului și-a prezentat tradițiile. Programul a cuprins dansuri populare specifice Mărginimii Sibiului, dar și prezentări ale produselor din zonă. Producătorii din județul Sibiu au adus cu ei pâine, turtă dulce, produse apicole, siropuri și gemuri, produse din lapte de vacă și de oaie. De asemenea, evenimentul a cuprins și povestea burdufului, un produs vedetă ce a putut fi cumpărat de vizitatori. 
În weekend, a avut loc și atelierul de spălat și scărmănat lâna, în cadrul programului "Animă ASTRA”, cu participarea oierilor din Rășinari. 
În plus, în Muzeul ASTRA a patrulat  "Jandarmul rural", un personaj al satului și al statului, prezent la datorie în cadrul aceluiași program.
"Ca BONUS: am cules merele din sectorul textil al Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, alături de vizitatori! Am rămas distanțați fizic, dar (re)uniți prin cultură", spun reprezentanții CNM ASTRA. (A. M.)

 

 

 

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA