Tribuna
PNL
Aproape 5.000 de locuri în clasa pregătitoare, pentru copiii din județul Sibiu
Andra MARINESCU
1066 vizualizari
Aproape 5.000 de locuri în clasa pregătitoare, pentru copiii din județul Sibiu
© Arhiva TRIBUNA- Răzvan NEGRU
Aproximativ 5.000 de locuri sunt disponibile în județul Sibiu pentru copiii care se înscriu în învățământul primar. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în anul școlar următor vor fi circa 230 de astfel de clase. În 4 martie vor începe înscrierile în învățământul primar.

Printre unitățile de învățământ din județul Sibiu cu cele mai multe locuri sunt:  Școala Gimnazială "Ioan Slavici" Sibiu - patru clase, 100 locuri; Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" Sibiu - șase clase (dintre care două în limba germană) - 150 locuri (dintre care 50 în limba germană), Școala Gimnazială Nr. 10 Sibiu - șase clase - 151 locuri; Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu - opt clase - 200 locuri.
În 24 februarie au fost afișate, la școlile și IȘJ Sibiu, circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare.
"În județul Sibiu vor fi 229,72 clase pentru 4961 elevi", a precizat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
Până în 20 martie, va avea loc evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor născuți după 1 septembrie 2014, iar din 4 martie va începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, prin completarea de către părinți/ tutori a cererilor-tip de înscriere. Potrivit calendarului MEN, în 1 aprilie se vor afișa în școli și pe site-urile IȘJ-urilor listele cu copii înscriși și numărul de locuri rămase libere.
Cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar va începe în 22 aprilie, când va fi afișată,  la unitățile de învățământ și pe site-ul IȘJ Sibiu, procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile libere. Între 23-30 aprilie, vor putea fi depuse cererile- tip de înscriere, la secretariatul școlilor. În 7 mai, vor fi afișate listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia