Tribuna
Aproape 400 de mașini abandonate pe străzile din Sibiu. Jumătate au fost ridicate de proprietari
Aproape 400 de mașini abandonate pe străzile din Sibiu. Jumătate au fost ridicate de proprietari

Aproape 400 de mașini au fost identificate pe domeniul public din Sibiu, doar de la începutul anului 2019, în urma controalelor inspectorilor serviciului din cadrul Primăriei Sibiu sau ca urmare a sesizărilor din partea cetățenilor.

Primăria Sibiu a anunțat că va continua acțiunea de eliberare a domeniului public de autovehiculele abandonate în locuri de parcare, pe terenuri virane sau chiar pe spații verzi.

„Legislația prevede proceduri de durată în cazul acestor autovehicule care includ identificarea și somarea proprietarului, demersurile pentru intrarea în proprietatea municipiului, expertizarea în vederea valorificării și vânzarea acestor autovehicule abandonate ca fier vechi”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Din cele 382 de mașini identificate, 183 de autovehicule au fost ridicate de proprietarii lor, în urma somațiilor emise de Serviciul de Administrare a Domeniului Public, conform procedurii specificate de legislație. Alte 46 de autovehicule au fost ridicate din teren de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public și au fost depozitate până la finalizarea procedurilor de trecere în proprietatea municipiului Sibiu, având în vedere că proprietarii lor nu le-au revendicat în urma somațiilor emise. În cazul acestora se va parcurge procedura legală pentru intrarea în proprietatea municipiului, vor fi expertizate pentru stabilirea valorii lor și apoi vor fi vândute ca fier vechi

Un număr de 25 de autovehicule urmează sa fie ridicate de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public, având în vedere că s-a parcurs etapa de somare a proprietarilor și s-a emis dispoziția primarului privind ridicarea, iar restul de 128 de autovehicule sunt in diferite etape de lucru: identificarea proprietarilor, emiterea unui anunț în presă în cazul autovehiculelor fără stăpân, verificarea în teren în urma comunicării celei de-a doua somații la domiciliu, întocmirea documentației pentru declararea acestor autovehicule ca abandonate sau fără stăpân și în vederea ridicării acestora din teren.

În 2019, după parcurgerea pașilor legali, serviciul care gestionează această acțiune a valorificat 18 autovehicule care au fost ridicate din teren în 2018 și se aflau în depozitare.

 

comentarii
4 comentarii

numai pe str. D. Cantemir si str. Litovoi sunt cel putin 4-5...nemiscate de min. 2-3 ani!!!
un sibian
21.08.2019 07:36
Pe strada Iezer, strada V. Aaron, Piata V AAron , parcarea de langa bisericuta de pe Sureanu, la fel....unele masini stau de ani de zile nemiscate, sau propietarii le-au mutat dintr-o parte in alta. Atat. Cei responsabili dorm.
Sibianca
21.08.2019 08:43
Pe str Anatole France nr 11 este abandonat de mult timp un autoturism rosu, deteriorat, infipt intr-un copac.
cetateanul
21.08.2019 11:29
unii mai isteti le iau numerele de inmatriculare si le muta in alte locuri
sunt unii care doar le muta in alta parcare
24.08.2019 07:40
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia