Continental
Tribuna
Aproape 200 de persoane, ajutate de SMURD în weekend. Mai multe incendii au avut loc în Sibiu
Aproape 200 de persoane, ajutate de SMURD în weekend. Mai multe incendii au avut loc în Sibiu

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în perioada 24-26 ianuarie, pentru acordarea  primului-ajutor calificat unui număr de 117 cazuri medicale.  Alte 67 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul  serviciilor voluntare pentru situații de urgență  ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

În această perioadă salvatorii sibieni au intervenit și la un număr de cinci accidente rutiere  și au acordat primul-ajutor calificat pentru patru persoane implicate, o persoană fiind declarată decedată în urma accidentului.

Echipajele de pompieri militari  au intervenit  în această perioadă pentru localizarea și lichidarea a  trei incendii. Astfel, în data de 24 ianuarie, un număr de 26 de pompieri militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Stației de pompieri Agnita și a Detașamentului de pompieri Sibiu, în localitatea Agnita, pe strada Cloșca, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta generalizat la o anexă gospodărească și la locuința poziționată în vecinătate. Nu s-au înregistrat victime, intervenția s-a desfășurat timp de aproximativ șase ore și a fost dificilă din cauza suprafeței mari pe care se manifesta incendiul (aproximativ 500 mp), precum și a temperaturii scăzute specifice sezonului rece. A ars anexa gospodărească în totalitate, de asemenea a ars mansarda locuinței și acoperișul in proporție de 70%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al curentului electric - mijloc de iluminat lasat sub tensiune.

În aceeași zi, pompierii din Mediaș au intervenit cu două echipaje de pompieri militari și un echipaj SMURD in localitatea Blăjel, strada Câmpului, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj auto.

„Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la localizarea și lichidarea rapidă a incendiului. A ars garajul și autoturismul aflat în interior și au fost deteriorate acoperișurile caselor de locuit aflate in vecinătatea garajului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al scântei provenite de la un aparat de sudură”, a spus Plt. Maj. Larie Valentin, de la ISU Sibiu.

De asemenea, sâmbătă, pompierii militari sibieni au intervenit peste 16 ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din localitatea  Marpod. Pagube înregistrate: 350 de baloți de lucernă pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Au fost salvate anexele cu animale din vecinătatea depozitului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al jarului  purtat de vânt.

De asemenea, duminică salvatorii din cadrul  Detașamentului  de pompieri Sibiu au fost solicitați să intervină în municipiul Sibiu, pe strada Rusciorului, pentru deblocarea unei uși de apartament.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia