Continental
Tribuna
Aproape 2.600 de sibieni izolați și 362 în carantină din cauza coronavirusului. Un sibian a fost amendat cu 5.000 de lei pentru a mințit în fața polițiștilor
Laura BUCIU
2547 vizualizari
Aproape 2.600 de sibieni izolați și 362 în carantină din cauza coronavirusului. Un sibian a fost amendat cu 5.000 de lei pentru a mințit în fața polițiștilor
© Arhiva

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitoriza, joi, un număr de 2.590 de persoane izolate și 362 în carantină.

În urma testării pentru COVID-19, pentru 22 de sibieni s-a confirmat boala, iar alte 242 de teste au fost negative.

De asemenea, de miercuri până joi, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat peste 150 de apeluri primite prin intermediul celor două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro),  puse la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale din județul Sibiu.

De asemenea, pompierii militari au răspuns unui număr de 35 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală.

În prima zi a lunii aprilie, 236 de polițiști sibieni, 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, precum și 11 efective MApN și 66 de polițiști locali au desfășurat 113 misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de 1 aprilie, au fost aplicate 178 de sancțiuni în valoare de peste 169.000 lei, din care 175 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 3 pentru nerespectarea măsurilor privind măsura izolării.

În perioada de referință, au fost duse 40 persoane în centrele de carantină și au fost verificate 1.030 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. A fost identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării și a fost înregistrat un dosar penal privind infracțiunea de fals în declarații.

„La data de 1 aprilie în jurul orei 18.30, în orașul Tălmaciu, pe strada Stadionului, polițiștii au observat un autoturism staționat pe partea dreaptă a părții carosabile.  În autoturism, la volan, se afla un localnic în vârstă de 39 de ani, căruia polițiștii i-au solicitat documentele care să justifice prezența sa în zonă. Bărbatul a prezentat pe telefon o declarație pe propria răspundere întocmită în numele său, în care scopul deplasării era cel ”de serviciu”, cu destinația ”Arpaș”, locul depistării, strada Stadionului, nefiind pe traseul menționat. În aceste condiții, întrucât cele declarate în documentul prezentat nu ar fi fost conforme cu realitatea, pe numele cetățeanului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, conform articolului 326 din Codul Penal. Totodată, aceasta a declarat verbal că a venit să-și viziteze o rudă, fără a prezenta însă un motiv întemeiat care să justifice urgența părăsirii locuinței. În aceste condiții, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu”, se arată în comunicarea oficială de joi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia