Tribuna
Aproape 2.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și peste 50 decedate în prima săptămână de carantină în Sibiu
Laura BUCIU
2869 vizualizari
Aproape 2.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și peste 50 decedate în prima săptămână de carantină în Sibiu
© Razvan NEGRU

Sibiul se află la aproape aceeași rată de infectare ca în urmă cu o săptămână, când a intrat în carantină, iar numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 au trecut de 12.000, cu aproape 2.000 mai multe decât în 16 noiembrie. Numărul deceselor este de 348, față 294 la intrarea în carantină.

La o săptămână după intrarea în carantină, Sibiul este încă pe primul loc între județele cu cea mai mare rată de infectare în 14 zile. De la 9 la mie în 16 noiembrie, a scăzut la 8,64 în 23 noiembrie, la o săptămână după intrarea în carantină a municipiului Sibiu, a orașelor Cisnădie și Tălmaciu și a satului Șelimbăr.

Numărul mare de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 a continuat să fie mare, astfel că s-a ajuns, luni, la 12.600 de persoane, față de 10.580, în 16 noiembrie.

În săptămâna de carantină, la Sibiu a ajuns un nou container pentru depozitarea persoanelor decedate de COVID-19, pentru că locurile din Moga Spitalului Județean se epuizau de la o zi la alta, acest nou container fiind dotat cu instalație de răcire. În prezent, capacitate de la Morgă este de 30 de locuri, pentru persoane confirmate cu noul coronavirus.

Săptămâna de carantină a însemnat și decizii administrative. Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Liliana Coldea, a acceptat, cu greu, să își dea demisia, la solicitarea repetată a vicepremierului Raluca Turcan. În locul său a fost desemnată o echipă de medici militari, condusă de colonelul Constantin Vlase, până vinerea trecută director medical la Spitalul Militar de Urgență Galați. Și Direcția de Sănătate Publică Sibiu are conducere militară, aici fiind director interimar directorul medical al Spitalului Militar de Urgență Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

De luni, 23 noiembrie, alte trei localități: municipiul Mediaș, orașul Avrig și satul Orlat sunt în carantină 14 zile. Aici restricțiile sunt la fel ca și în Sibiu, însă specific este faptul că în ziua votului, în 6 decembrie, locuitorii au voie să iasă din case pentru a merge să voteze parlamentarii.


 

comentarii
2 comentarii

multumim din inima partidului
gainilor galbene turcan,cimpan si astrida
conduse de cucosul colonel de galati
nimicuri cersetoare de voturi
23.11.2020 17:49
Testul pcr nu face diferența dintre un virus al unei gripe obișnuite și cel de covid. Cunosc deja două cazuri declarate ca având covid și simptomele erau ale unei gripe banale.
Persoanele și - au revenit în 3-4 zile cu tratament de la medicul de familie și au stat acasă. Așa că nu trebuie întrat în panică.
Delia
24.11.2020 10:55
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia