Tribuna
PNL
Aproape 100 de sibieni sunt în spital, infectați cu noul coronavirus. 10 la sută, internați la ATI
Laura BUCIU
2172 vizualizari
Aproape 100 de sibieni sunt în spital, infectați cu noul coronavirus. 10 la sută, internați la ATI

Aproape 100 de sibieni sunt internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, infectați cu noul coronavirus. Dintre ei, 10 la sută sunt în stare gravă, intubați la Terapie Intensivă. În ceea ce privește cazurile critice, de la ATI, este important de precizat că, în prezent, spitalul fiind deschis, numărul paturilor de terapie destinate bolnavilor COVID nu mai este la fel ca în starea de urgență, când unitatea medicală era închisă pentru alte afecțiuni. Astfel, pentru bolnavii cu SARS-CoV-2, sunt disponibile 12 paturi, din care 10 erau, marți, ocupate. Cifrele se schimbă, însă, de la o oră la alta, în funcție de evoluția cazurilor, existând variante pentru orice situație, asigură medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Pentru că numărul de persoane infectate, în județ, a crescut în ultima perioadă, alți câțiva sibieni sunt internați la Spitalul CFR, chiar dacă acesta nu a intrat, în prima etapă de spital-COVID.

Și în raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică, Sibiul este pe un trend ascendent. Potrivit documentului, în săptămâna 3 – 9 august, au fost înregistrate 143 de cazuri noi de COVID-19 și patru decese.

 

70 de decese, aproape 1.100 de cazuri

 

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 1.098 de persoane. Este vorba de 1.033 de adulți și 65 de copii.

Până marți au fost declarate vindecate și externate 663 de persoane, iar 70 persoane au decedat.

Rămân, astfel, 365 de cazuri active, la data de 11 august.

Doar în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  11 persoane. Dintre ele, două au vârste între 19 și 29 de ani, trei au între 30 și 39 de ani 3 persoane, trei au între 50 și 59 de ani și alte trei au între 60 și 69 de ani.

 

708 sibieni în carantină, 72 în izolare

 

Conform legii nr. 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) are în monitorizare, marți, un număr de 708 de persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 72 persoane în izolare la domiciliu.

„Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus este în creștere, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră”, au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu.

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 

comentarii
2 comentarii

imi vine sa vars cind citesc minciunili dr tip raliuca din botosani turcana de sibiu
numarul este mai mic
da ati bagat la decedati si pe cei decedati din alte motive
totu ca sa speriatzi batriniisa nu merge la vot
nu va iasa
merg la vot si sa stiu ca dclarati taifun la sibiu,sau pdl avangarda pacii e
adi3
11.08.2020 14:51
mai terminati bai cu minciunile. nu mai umflati numerele si consecintele, e doar o simpla gripa !

vreti doar sa ne sterilizati prin vaccin, sa ne controlati prin antenele 5g si sa scapati de batrani sa nu le mai platiti pensie !

noroc cu PSD ca tine cu poporul pe care vreti sa-l vindeti pe nimic occidentalilor corupti si lgbt-istilor !
VOTATI PSD !!! partidul care tine cu oamenii cinstiti !
adi3
12.08.2020 08:04
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia