Tribuna
PNL
Apel la proprietarii bisericilor fortificate pentru amânarea sau reducerea chiriilor
Dumitru CHISELIŢĂ
1073 vizualizari
Apel la proprietarii bisericilor fortificate pentru amânarea sau reducerea chiriilor
© facebook/Stiftung Kirchenburgen/Fundatia Biserici Fortificate

Fundația Biserici Fortificate face un apel la proprietarii bisericilor fortificate, pentru ca, în contextul inexistenţei acum, a turismului în aceste zone, să se amâne sau să se reducă chiriille, până la revenirea la situaţia normală.

"Având în vedere situaţia actuală şi evoluţia preconizată a acesteia, Fundaţia Biserici Fortificate face un apel către proprietarii bisericilor şi clădirilor adiacente, pentru a trata cu flexibilitate şi înţelegere eventuale întârzieri din partea asociaţiilor şi fundaţiilor partenere, care au în griăa aceste clădiri, în onorarea plăţilor cuprinse în obligaţiile contractuale", se spune în comunicatul remis redacţiei noastre.

"Este important să fim solidari în combaterea efectelor negative generate de virusul COVID-19 asupra peisajului bisericilor fortificate” subliniază Philipp Harfmann, directorul Fundaţiei Biserici Fortificate.
Numeroase biserici fortificate şi clădiri adiacente sau anexate au fost preluate prin concesiune, chirie sau alte forme contractuale de fundaţii şi asociaţii. "Sursele de finanţare ale acestor parteneri contractuali sunt generate de venituri din turism şi/sau din activităţi educaţionale, culturale. Ca urmare a restricţionării deplasărilor pe plan intern şi internaţional, această sursă de venit este şi va fi afectată, pe când obligaţiile de plată ale partenerilor contractuali rămân în vigoare, ceea ce va duce, inevitabil, la confruntarea acestora cu serioase probleme financiare", se mai spune în comunicat.

"Măsurile de urgenţă ale autorităţilor naţionale trebuie respectate şi aplicate fără restricţii, pentru protejarea sănătăţii noastre. Sectorul turistic, precum şi alte sectoare economice, sunt afectate de efectele virusului COVID-19. La fel şi partenerii peisajului bisericilor fortificate. Pentru a preîntâmpina falimentarea acestora, apelăm la proprietarii bisericilor fortificate, respectiv ai clădirilor anexă, să amâne încasarea chiriilor, respectiv să le reducă, până la revenirea la situaţia normală. Protejarea acestor clădiri de patrimoniu este de neconceput fără partenerii noştri. Pierderea acestora ar avea efecte dramatice pentru păstrarea peisajului bisericilor fortificate”, mai spune  Philipp Harfmann

în acest moment, peste 12 fundaţii şi asociaţii au în grijă biserici şi ansambluri fortificate. O parte dintre acestea se împlică de peste 20 de ani în păstrarea şi revitalizarea acestora. Sub coordonarea Fundaţiei Biserici Fortificate şi cu sprijinul Verband der Siebenbuergisch Heimatsortsgemeinschaften, precum şi al Ministerului Bavarez de Stat pentru Muncă şi Protecţie Socială, Familie şi Integrare, aceste structuri coopereaza sub denumirea de AvantGuards.

comentarii
1 comentarii

Și de ce nu ne spui cine sunt proprietarii „bisericilor fortificate”? Cumva FDGR-ul și Biserica Evanghelică a guru-lui Iohannis? Hoți sadea!
B.Utoru
03.04.2020 10:20
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia