Tribuna
Aparatură medicală revoluționară la clinica Ofta Total. Dr. Stănilă: „Încercăm să facem tot ceea ce se poate face în oftalmologie”
Sorana MAIER
4809 vizualizari
Aparatură medicală revoluționară la clinica Ofta Total. Dr. Stănilă: „Încercăm să facem tot ceea ce se poate face în oftalmologie”
© Răzvan NEGRU

Clinica de oftalmologie Ofta Total - Centrul medical Dr. Stănilă , înființată în 1993 de reputatul medic oftalmolog sibian prof. univ. dr. Adriana Stănilă, se află în continuă dezvoltare pentru a oferi servicii de talie mondială sibienilor. Clinica a derulat de-a lungul anilor patru proiecte cu fiinanțare din fonduri europene, ultimul proiect fiind implementat în anul 2019, care a completat de curând aparatura deja extrem de performantă și revoluționară, cu ultima tehnologie în domeniu. Prin aceste proiecte si contribuție proprie reușește să ofere cea mai vastă gamă de servicii oftalmologice din Sibiu. Un aparat foarte nou și rar, Tangoreflex, dar și un Angio OCT, un ecograf cu UBM (ultrabiomicroscopie), extrem de performant de pol anterior și posterior, o combină oftalmologică cu foropter și aplanotonometru, un microkeratom destinat transplantului de cornee, se regăsesc între dotările noi,de top ale clinicii.

Aparatul, laserul YAG numit Tangoreflex, are posibilitatea să realizeze distrugerea opacităților vitreene (muștele zburătoare din fața ochiului) prin vitreoliză precum și tratamentul laser al glaucomului neinvaziv prin trabeculoplastie.

Angio OCT, care are capacitatea de a vedea vasele de sânge din retină fără să fie nevoie de substanță de contrast.

 „Clinica noastră se numește Ofta Total deoarece noi încercăm să facem tot ceea ce se poate face în oftalmologia modernă, mondială. Medicina evoluează în permanență, într-un ritm foarte rapid și tocmai din acest motiv și noi ne îmbunătățim constant aparatura, adăugăm mereu dotărilor noastre cele mai performante descoperiri în domeniu, pentru a oferi pacienților noștri servicii oftalmologice de calitate superioară competitive mondial.”, spune prof. univ. dr. Adriana Stănilă.

Proiectul  “Dezvoltarea Centrului Medical Dr. Stănila SRL prin achiziționarea de echipamente și dotări”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  a fost implementat de către societatea Centrul Medical Dr. Stănila SRL în anul 2019 și are o valoare totală de 1.840.607,57 lei, suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului.

Acest proiect are ca obiectiv general creșterea competitivității economice a societății ca urmare a dezvoltării activității prin creșterea capacității de lucru și prin diversificarea serviciilor pe care le oferă prin achiziția de echipamente medicale performante.

© Răzvan NEGRU

Dotări de ultimă generație

 

Clinica oftalmologică Ofta Total reușește să acopere toată gama de intervenții din domeniul oftalmologiei,

Chirurgia cataractei este asigurată cu un aparat de facoemulsificare de ultimă generație, dar pacientul poate opta si pentru chirurgia cataractei asistata de laserul cu femtosecunde (FLACS – FemtoLaserAssistedCataractSurgery), unică în Sibiu, care dă un plus de siguranță intervenției.

Chirurgia refractivă corneană care anulează dioptriile și te scapă de ochelari este asigurată de laserul cu excimeri și laserul cu femtosecunde, astfel se pot efectua următoarele tehnici operatorii: PRK, LASIK, FemtoLASIK în funcție de dioptriile pacientului.

Tomograful în coerență optică CIRRUS AngioPlex de la ZEISS permite analiza la nivel de micron detalii de fund de ochi cum ar fi analiza nervului optic, grosimea stratului fibrelor nervului optic, grosimea retinei în regiunea maculară, vascularizația retiniană, precum și unghiul camerular, grosimea corneei etc.  Explorează retina și nervul optic pe straturi tridimensionale, furnizând date precise de diagnostic. Principalii beneficiari vor fi glaucomatoșii,  diabeticii, cei cu afecțiuni vasculare și degenerative retiniene (retinopatia diabetică, degenerescența maculară legată de vârstă și alte afecțiuni ale retinei și nervului optic).

© Răzvan NEGRU

Echipă medicală de excepție și program prin Casa de Sănătate

 

Colectivul medical al Clinicii Ofta Total, coordonat de dr. Adriana Stănilă, cuprinde șapte medici oftalmologi, profesioniști de prestigiu, doctori în științe medicale.

Clinica lucrează prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât pacienții pot beneficia de consultații gratuite, în baza unei trimiteri de la medicul de familiei și a unei programări în prealabil.

Centrul medical Ofta Total oferă întreaga gamă de intervenții chirurgicale din domeniul oftalmologiei, începând de la operația de cataractă prin facoemulsificare cu implantare de cristalin artificial, chirurgie refractivă laser pentru reducerea dioptriilor, chirurgia vitreo-retiniană, glaucom, chirurgia pleoapelor, chirurgia conjunctivei, chirurgia căilor lacrimale,  tratamente injectabile intraoculare, traumatologie oculară, strabism adulți și copii, chirurgie plastică și reparatorie oculo-palpebrală și facială.

Programul este zilnic de luni pană vineri de la ora 9 la ora 20. Adresa: Sibiu Str. Semaforului nr.4. Puncte de lucru: Medias, Avrig, Săliște  Pentru programări sunați la +40269436480.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
 
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU

  

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
 
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU

 


comentarii
1 comentarii

nui cumva o reclama mascata?in rest sa aiba preturinprmale pentru toti
pe it isti sa nu ii ierte ca ei nu plateste impozite
adi3
19.07.2019 21:15
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia