Tribuna
Apă Canal pregătește investiții de 200 milioane de euro prin fonduri europene
Sorana MAIER
1122 vizualizari
Apă Canal pregătește investiții de 200 milioane de euro prin fonduri europene

”Apă Canal” SA Sibiu are în pregătire următorul program de investiții realizat cu sprijin european, a cărui valoare depășește 200 de milioane de euro, fiind printre cele mai ample derulate de un operator din România. ”Vrem ca prin acastă nouă finanțare să modernizăm, în principal, rețelele mari de transport ale apei brute de la sursă către uzinele de apă, dar și să extindem rețelele de canalizare și alimentare cu apă”, a declarat directorul general al ”Apă Canal” Sibiu, ing. Vasile Maier.
Societatea sibiană a participat, zilele trecute, la ”Expo Apa”, eveniment care a reunit, în București, principalii operatori publici din domeniul serviciului de alimentare cu apă și canalizare din România. Palatul Parlamentului a fost gazda celei de-a XX-a ediții a Forumului national al Apei – Expo Apa, manifestare dedicată operatorilor regionali, cât și producătorilor și furnizărilor de servicii și echipamente din domeniu.
În cadrul Forumului au fost organizate mai multe evenimente de presitigiu în comunitatea furnizorilor acestor servicii: ”Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică Internaţională Managementul şi utilizarea eficientă a apei 2018”, Seminarul ”Finanţarea Infrastructurii de Apă prin Fonduri Europene în perioada de programare 2014-2020”, Atelierul de lucru ”Reglementări în domeniul apei la nivel international”, Concursul ”Instalarea branşamentelor sub presiune”, cât și o amplă expoziție de echipamente specializate în exploatarea infrastructurii de apă și canalizare.
”Apă Canal” SA Sibiu a realizat în cadrul standului Comitetului Teritorial Olt – Jiu al Asociației Române a Apei, o prezentare a principalelor investiții derulate cu sprijin din partea Uniunii Europene, lucrări ce au dus la creșterea calității infrastructurii și serviciilor în întreaga arie de operare. În plus, la standul Comitetului Olt – Jiu al ARA, organism a cărui conducere este asigurată de societatea sibiană, a avut loc lansarea primului ziar al operatorilor din România, ”Apa Press”, publicație ce prezintă cele mai importante activități ale acestora.
”Expo Apa 2018 a fost un bun prilej pentru a vedea unde ne aflăm în raport cu tendințele și exigențele din domeniu. Apreciez că suntem într-o direcție potrivită și că avem forța, resursele și priceperea necesare continuării programelor de dezvoltare din surse europene. ”Apă Canal” Sibiu este o companie puternică, ambițioasă, într-o continuă transformare. Pentru asta avem nevoie de un personal bine pregătit și de fondurile necesare modernizării și extinderii întregii infrastructuri pe care o administrăm”, a declarat directorul general al ”Apă Canal” SA Sibiu.
Prezent la manifestări, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a subliniat că ”la nivelul ministerului analizăm proiecte de dezvoltare de aproximativ 2,6 miliarde de euro, în condițiile în care sectorul de apă și canalizare din România a beneficiat deja de lucrări în valoare de 5 miliarde de euro. Lucrăm la o strategie care să ducă la o accelerare a ritmului de pregătire a proiectelor”.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia