FITS 2024
Tribuna
Apă-Canal a semnat auditul pentru proiectul de 100 milioane de euro
Sorana MAIER
3125 vizualizari
Apă-Canal a semnat auditul pentru proiectul de 100 milioane de euro
Proiectul a început cu lucrările de apă şi canalizare pentru municipiu, iar următoarele vor fi la staţia de epurare şi uzina de apă. Directorul societăţii estimează că se vor putea încadra astfel încât lucrările să se încheie în anul 2014
Partea financiară a  pro­iectului mare de 100 de milioane euro derulat de societatea Apă-Canal va fi verificată de o societate din Bucureşti, care a câştigat licitaţia pentru serviciile de audit.
Contractul de audit pentru proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” a fost semnat, în prezenţa pri­marului Klaus Iohannis, de directorul Apă-Canal, Mircea Niculescu, şi de directorul firmei câştigătoare, BDO AUDIT SRL Bucureşti, George Stancu.
“Auditul pentru contractele finanţate cu sume atât de mari este un instrument foarte util. Un grup de pro­fesionişti urmăreşte actele financiar-contabile ale con­tractului, evitând astfel dificultăţile care pot apărea şi asigurând bunul mers al contractului şi din punct de vedere contabil”, a spus primarul Iohannis.
Scopul principal al acestui contract îl reprezintă întoc­mirea anuală a unui raport cu privire la desfăşurarea con­tractului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”. De ase­menea, firma de audit va verifica respectarea terme­nelor şi condiţiilor contrac­tului de finanţare, cererile de rambursare, evidenţele contabile şi eligibilitatea fiecărei cheltuieli pe fiecare contract.
Valoarea contractului înche­iat este de 184.000 lei fără TVA, iar durata de desfăşurare a acestuia este de 32 de luni. Atribuirea contractului s-a făcut în urma unei licitaţii publice deschise.

Lucrările grele, la început

Proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” prevede investiţii mari în reţelele de apă şi canalizare din Sibiu şi din mai multe localităţi din judeţ.
Primele lucrări au început în Sibiu, la reţelele de apă şi canalizare, iar directorul Niculescu spune că urmă­toarele contracte de lucrări vor fi pentru staţia de epurare şi pentru uzina de apă.
"Dacă toată procedura va decurge bine, ne putem înca­dra cu lucrările până în anul 2014", explică Niculescu, adăugând că tocmai pentru a se încadra în termen şi a nu avea întârzieri mari au început cu lucrările mai dificile, care au şi termene de realizare mai mari..comentarii
2 comentarii

Mare manager Niculescu ăsta, c
Guvernatorul Transilvaniei
06.07.2012 07:07
Oare cine lucreaza la firma de audit? Si ce venituri au?
s.a.s.
06.07.2012 07:33
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica