Tribuna
PNL
Ansamblul austriac „cu un timbru fără egal”, în concert extraordinar, la Sibiu
Ansamblul austriac „cu un timbru fără egal”, în concert extraordinar, la Sibiu
Muzicienii cvintetului „Wiener Kammersymphonie” vor susţine un concert unic în România, la invitaţia Filarmonicii de Stat Sibiu şi a Forumului Cultural Austriac Bucureşti. Recitalul se va desfășura sâmbătă, 22 februarie, la ora 19, în cadrul Stagiunii „Beethovenescu 2020-2021”.

Capodoperele beethoveniene vor răsuna la Sala Thalia, într-o versiune inedită, special aranjate pentru cvintet de coarde, interpretate de „muzicieni cu intonaţie instrumentală, timbru catifelat şi profunzime descriptivă fără rival”.

Cvintetul „Wiener Kammersymphonie” propune două dintre lucrările cele mai somptuoase din creaţia lui Ludwig van Beethoven – „Uvertura Coriolan, opus 62” (compusă în 1807) şi „Simfonia a VIII-a, opus 93” (concepută în 1812). Ansamblul – exclusiv de coarde – „aduce în faţa publicului măreția simfonică a lui Beethoven. Lucrul cel mai remarcabil în cazul instrumentelor utilizate este așa-numita coardă a cincea, ceea ce a conferit sunetului o adâncime uneori incomensurabilă. Muzicienii au reușit cu adevărat să creeze sugestia unei mari orchestre”, spunea Jan- Willem van Ree, directorul artistic „Edesche Concertzaal” (Ede, Olanda). În programul concertului de la Sibiu, mai figurează două piese austriece ce vor fi ascultate în premieră în România: „Al doilea Cvintet de Coarde” de Johanna Doderer (2008) şi „Portret în trei culori”, compus în 2012 de Stefan Pelzl, special pentru „Wiener Kammersymphonie”.

Ansamblul „Wiener Kammersymphonie” este alcătuit din Sergio Mastro (violoncel şi conducere artistică), Lukas Medlam (vioară), Matyas Andras (vioară), Nebojsa Bekcic (violă), Damían Posse (contrabas) – muzicieni de înalt talent, ce trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea la Viena. Creat în 2006 şi intrând în forţă pe scena clasică internaţională cu o serie de concerte „Mozart” în Spania, cvintetul abordează un repertoriu amplu, de la clasicii secolului 19 până la compoziții contemporane, interpretând adesea lucrări ale unor compozitori (pe nedrept) uitați sau neglijaţi. Membrii „Wiener Kammersymphonie” îşi revendică preferinţa pentru creaţiile lui Ludwig van Beethoven şi Wolfgang Amadeus Mozart pe care le abordează în versiuni originale în întreaga Europă (Spania, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Danemarca), dar şi în America de Sud (Brazilia, Argentina, Chile, Columbia, Peru, Uruguay, Panama).

Detalii despre bilete şi informaţii în timp real - https://www.facebook.com/events/566077220786575/

Biletele pentru concerte şi recitaluri sunt puse în vânzare la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, Str. Cetăţii Nr. 3 – 5, la Casa de bilete, online pe www.iabilet.ro şi în seara concertului la intrarea în sală.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia