Tribuna
PNL
Ansamblul "Ardealul" duce jocul românesc pe scena unui festival din Slovacia
Ansamblul
Ansamblul Folcloric Studenţesc "Ardealul", al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, va reprezenta Romȃnia ȋn perioada 9-12 august la cea de-a 60-a ediție a Festivalului Folcloric "Zemplínske Slavnosti" din Michalovce, Slovacia.


Potrivit CCS Sibiu, pe lȃngă spectacolele și paradele din cadrul acestui eveniment, participanții vor putea gusta porumbei tradiționali, care vor fi pregătiți de grupurile folclorice din regiune și vor participa la atelierele creative de meșteșuguri tradiționale.
Tinerii sibieni, alături de orchestră, au pregătit și un concert de muzică tradițională romȃnească, care va fi susținut duminică, ȋn Biserica Romano-Catolică ”Nașterea Maicii Domnului” din Michalovce.
Programul ce va fi prezentat pe scenele Festivalului include suite de dansuri din diverse zone etno-folclorice ale Romȃniei, coregrafia fiind semnată de Sorin Bădiță. Orchestra este condusă de dirijorul Doru Sava.
„Este o onoare pentru Casa de Cultură a Studenților Sibiu să fie invitată la acest Festival, unul dintre cele mai longevive festivaluri de gen din Europa. Studenții sibieni percep acest Festival de talie internațională ca o poartă deschisă spre extinderea relațiilor de cooperare și ca o apreciere directă a sutelor de ore petrecute ȋn sala de repetiții”, spune Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia