Tribuna
Anchetă la Spitalul din Sibiu, după ce un medic ortoped a refuzat să acorde îngrijiri unui bolnav COVID
Anchetă la Spitalul din Sibiu, după ce un medic ortoped a refuzat să acorde îngrijiri unui bolnav COVID
© Arhivă

Un bărbat din Sibiu, confirmat cu COVID-19, care a suferit o fractură la nivelul piciorului, iar după o săptămână a avut complicaţii, a mers la UPU Sibiu pentru a cere ajutorul medicilor. Chemat, medicul ortoped de gardă a refuzat să acorde îngrijiri unui bolnav infectat cu SARS-CoV-2.

Alexandra, soţia bărbatului căruia i s-a refuzat ajutorul medical pe motiv că era confirmat cu COVID-19, a scris pe Facebook experienţa trăită în cadrul Spitalului din Sibiu, unde medicul de gardă de Ortopedie nu a venit să îi vadă soţul.

„Sunt şocată de cele întâmplate. Cum să ți se refuze controlul și tratamentul la urgenţe, pe motiv ca esti pozitiv COVID??? La Urgenţe, într+un spital COVID!!!!”, spune femeia.

Aceasta povesteşte că soţul ei şi-a fracturat piciorul în urmă cu o săptămână, iar sâmbătă au apărut complicaţii.

 

Dacă eşti pozitiv mori şi gata? Nu vă e ruşine?”

 

Fiind sâmbătă, femeia s-a speriat, a luat legătura cu un alt medic prin telefon şi, neştiind cât de gravă este situaţia, a decis să meargă la UPU Sibiu, pentru un control.

„Am sunat la Salvare, au venit să îl ia,... Dar, ajuns la spital, acesta află că medicul de gardă de pe ortopedie refuză să îl vadă, deoarece el nu acceptă să vadă pacienţi pozitivi covid. Am cerut un document în care să explice în scris motivul pentru care, un pacient ajuns în Urgenţe, fie el şi pozitiv, nu primeşte îngrijiri. Adică cum? Dacă eşti pozitiv, gata, poţi să mori? Nu le mai pasă de tine?”, se întreabă femeia.

Aceasta spune că nu poate divulga public numele medicului care i-a refuzat soţului său ajutorul medical, însă îl numeşte „persoană complet dezumanizată”.

„Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări? Ca soţul meu, mulţi alţii.. Chiar nu vă pasă? Eu vă înţeleg teama, dar atunci când ştiaţi că lucraţi unde lucrați, la ce vă aşteptaţi, în aceste timpuri de pandemie? Doar persoane sănătoase, fără alte afecţiuni? Noi eram printre cei ce ne protejam, şi uite tot am luat”, mai spune Alexandra.

 

Anchetă internă la spital

 

Şocată de cele întâmplate, sibianca îi întreabă pe cei competenţi dacă au un cuvânt de spus şi cum pot ei dormi noaptea, având pe conştiinţă astfel de cazuri.

Întrebaţi despre situaţia descrisă de femeie, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au transmis că s-au autosesizat în acest caz, iar conducerea unităţii medicale are o anchetă în derulare privind această situație.

 

Nu e caz unic la Ortopedia de la Sibiu

 

Acesta nu este un caz singular la Secţia Clinică de Ortopedie şi Traumatologie a Spitaluliu din Sibiu. În luna aprilie, când spitalul primea doar cazuri COVID, un bărbat a acuzat faptul că mama sa a murit în chinuri, după ce a îndurat dureri greu de imaginat, pentru că nu a primit ajutor medical, deşi suferise o fractură.


 

comentarii
8 comentarii

spital condus de liliana coldea pdlpnl
oamenii nu conteaza numai votul lor
spitalsustinut de gainile galbene
coldea numita de pdlpnl cimpan
acceptata apoi de raliuca de pdlpnl si girata de astrid fdgr
apoi raliuca de botoshani pdlpnlrezultata dintro pana de prezerWaetiv so suparat pe coldea
ca no decartat la sefime
doua marimi egale cu a treia estem egale intre ele
23.11.2020 16:45
dr dimboiu!!!! Ma mir ca cei din conducere nu știți istoricul acestui gropar!
Aloooooo trezirea.totodata draga tribuna, nu bagati in oala toti ortopezii, unii isi fac treaba si culmea nu si iau nici salariile‼️‼️‼️
Ghita Daian
23.11.2020 17:49
Nu poate asa ceva, rog redactia dati numele acelui medic, care a uitat de juramantul depus. Sper ca noul manager sa ia o masura drastica.
Valentina
23.11.2020 20:48
Probabil ,medicul astepta sa primeasca plicul cu care era obisnuit si nu inteleg de ce ii este frica doamnei sa spuna numele acestuia.
Teo
24.11.2020 07:06
Normal ca e dr. Dimboiu. Bine ca nu i-a acordat ingrijiri ca nu se stie cum se termina totul. Iesea bietul om cu piciorul stramb si batut. Nu stiu cum persoana aceea mai are dreptul sa practice medicina. Cu mine s-a purtat oribil. Din pacate nu tine de conducerea PNL sau PSD, ci de vocatia acestor oameni care nu au ce cauta in spital ca medici. Mita cat incape si comportament inacceptabil, afisat tocmai pentru a-i determina pe "oamenii nimanui" (da, aia fara pile!) sa bage adanc mana in buzunar. Imi pare rau, dar aceasta este situatia. Incercati sa nu va rupeti mainile sau picioarele!
George
24.11.2020 09:46
Spitalul din sibiu avea multe probleme de genu ..daca nu dadeai in stanga si in drepata ...nu te baga nimeni in seama....acum cu covidu...e si mai mare jalea....:)
BRAVO CJ Sibiu.....care renoveaza un stadion ....fara rost cu cine trebe ca doar atat poate....
Mister69
24.11.2020 10:27
Ortopedia sibiu, e jalnica!
Nu m-ar mira sa fie dl acela inalt si cu mustata (D.D.) ... ala e un macelar, care o tine dintr-o operatie nereusita intr-alta!
Un macelar care trebuia demult scos din sistem! A nenorocit multi sibieni in inteaga lui "cariera"!
ion
24.11.2020 12:00
Ortopedia este cea mai nasoala specialitate a medicinii... Greu de lucrat acolo... Nu-i de mirare ca oamenii o mai iau pe aratura...
24.11.2020 20:25
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia