Tribuna
Jidvei
Amenzi primite de sibienii care nu au respectat regulile în pandemie în ultimele 24 de ore
Laura BUCIU
845 vizualizari
Amenzi primite de sibienii care nu au respectat regulile în pandemie în ultimele 24 de ore
© facebook.com/institutiaprefectului sibiu

Polițiștii, jandarmii, cadrele ISU Sibiu, polițiștii locali, precum și reprezentanții ANPC, ai Ministerului Muncii și ai Ministerului Sănătății, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în  piețe, pe terase și în traficul din Sibiu.

Reprezentanții Inspectoratului  pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu în data de 5 iulie, au efectuat opt controale în urma cărora s-au aplicat 9 sancțiuni (avertismente).

Au fost verificate cu privire pentru respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 153 de persoane, 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 8 mijloace de transport în comun.

Polițiștii sibieni au depistat 8 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.

O societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, pe linie economică a fost aplicată 1  sancțiune contravenționale, iar pentru alte fapte incriminate de legile în vigoare au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

În cursul acțiunilor punctuale desfășurate de către polițiștii locali, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de ANPC, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

În total, în cursul zilei de 5 iulie au fost aplicate 144 sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 de lei.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 673 de persoane (dintre care 628 adulți și 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 502 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

comentarii
2 comentarii

Persoanele și societățile comerciale amendate nu au un nume fiecare, sau gunoiul social trebuie ținut sub preșul ipocrit al așa-numitei deontologii??
Cet??ean lucid
06.07.2020 23:36
Mai bea si apa bortofane ca prea gandesti deontologic si poate-ti trec aburii betiei.
Meduza
07.07.2020 07:31
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia