Tribuna
Amenzi de peste 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19
Laura BUCIU
1412 vizualizari
Amenzi de peste 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19
Foto cu caracter ilustrativ © https://www.facebook.com/politiasibiu

Polițiștii sibieni acționează integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru a vedea dacă sunt respectate regulile impuse referitoare la interdicțiile de circulație, purtarea măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

89 de polițiști sibieni au fost angrenați duminică în aceste acțiuni, fiind verificate 1.034 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina. De asemenea, au fost verificate 93 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 176 de mijloace de transport, din care 5 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 de lei. Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, din Copșa Mică, un bărbat în vârstă de 22 de ani din Merghindeal și un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Mediaș.

Alte patru sancțiuni, în valoare totală de 10.000 de lei, au fost aplicate unor operatori economici cu puncte de lucru în municipiul Sibiu pentru nerespectarea programului de funcționare. 14 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei au fost date pentru nerespectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție sanitară, iar o sancțiune în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Și jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse în această perioadă pe raza județului, împreună cu un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar și în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 176 de certificate verzi, 45 de persoane și 36 de operatori economici.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au aplicat patru amenzi în valoare de 2.500 de lei și patru avertismente scrise pentru neprezentarea certificatului verde.

 


comentarii
3 comentarii

ce cauta ala cu cainele pe strada ?
bah, vezi ca sediul vostru e pe Revolutiei sau in padure acolo !
08.11.2021 14:29
Foarte amuzant comentariul anterior, definiția perfectă a analfabetismului funcțional:
"ce cauta ala cu cainele pe strada ? bah, vezi ca sediul vostru e pe Revolutiei sau in padure acolo !"
Dacă specimenul ar fi fost blagoslovit cu darul citirii, ar fi putut remarca imediat sub imagine "Foto cu caracter ilustrativ". Dar unde nu-i cap, nu-i școală și nu-s sinapse, ce să mai ceri? ????
Cititor
08.11.2021 19:43
"14 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei au fost date pentru nerespectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție sanitară"
Suntem in anul Domnului 2021 si sa amendezi oameni pe strada ca nu poarta IN AER LIBER o carpa la gura mi se pare RIDICOL. Ca la noi, la nimenea!! Li s-a luat romanilor si dreptul la a respira. Voi cei care aplicati aceste masuri date de oameni fara constiinta ar trebui sa va rusinati. Va va judeca istoria inca nescrisa. Vorba lui Vieru, "nu da romane-n roman ca ti-e frate!"
08.11.2021 23:48
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA