Tribuna
Amenzi de 60.500 lei
Ioan VIDRIGHIN
614 vizualizari

În perioada 11-19 iulie, inspectorii DSVSA Sibiu au efectuat 172 controale care au vizat 14 ferme cu animale şi păsări, 3 abatoare, 12 carmangerii, 20 de unităţi care colectează şi prelucrează lapte, 8 depozite alimentare, 10 unităţi de tip supermarket, 26 magazine alimentare, 29 unităţi de alimentaţie publică, 38 unităţi de panificaţie, 3 târguri de animale, pieţele agroalimentare din Sibiu, Mediaş, Avrig şi Tălmaciu, Complexul Muzeal Astra din Dumbrava Sibiului, precum şi ştrandurile din Sibiu şi Mediaş.
În aceeaşi perioadă, au fost examinate la Laboratorul Judeţean de Diagnostic 218 probe pentru examen microbiologic, 84 probe pentru examene fizico-chimice, 90 probe pentru determinarea calităţii laptelui materie primă şi 44 teste de sanitaţie pentru verificarea eficienţei dezinfecţiilor efectuate în unităţile de profil.
Din păcate, săptămână de săptămână, inspectorii Poliţiei sanitar-veterinare se confruntă cu aceeaşi nepăsare crasă a unor agenţi economici care procesează, depozitează sau comercializează produse de origine animală. Aici nu mai este vorba de necunoaşterea normelor sanitar-veterinare, ci de ignorarea lor cu bună ştiinţă. Pentru că, săptămână de săptămână, sunt depistate aceleaşi deficienţe grave: spaţii de depozitare şi prelucrare neigienizate, ambalaje şi echipamente de lucru murdare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea materiilor prime şi efectuarea acţiunilor DDD (dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare); întreruperi pe traseul lanţului frigorific, produse alimentare depozitate de-a valma şi nu pe sortimente, după data recepţiei; mijloace de transportat produse şi animale vii, neamenajate corespunzător; abateri de la normele de igienă a mulsului şi ale igienei corporale a animalelor; comercializarea produselor alimentare şi a animalelor fără documente sanitar-veterinare ori în locuri neautorizate.
Bilanţul sancţiunilor aplicate de inspectorii DSVSA Sibiu în săptămâna trecută evidenţiază 29 de amenzi în valoare de 60.500 lei. Au fost sancţionate contravenţional 8 magazine alimentare, 4 hypermarketuri, o carmangerie, un centru de colectare lapte, un depozit alimentar, două restaurante, un comerciant individual şi 11 crescători de animale. Alţi 14 agenţi economici au primit avertismente.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia