Continental
Tribuna
Amenzi de 17.600 lei pentru 15 operatori economici
* Inspectorii DSVASA Sibiu au confiscat şi distrus în timpul controalelor 108 kilograme produse panificaţie - patiserie, precum şi legume-fructe în valoare de 2.265 lei. Toate produsele erau expirate *
"În perioada Postului Sfintelor Sărbători de Paşti - declară dr. Şerban Ţichindelean, directorul executiv al DSVSA Sibiu - organizăm prin personalul de specialitate acţiuni de control la unităţile care procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine nonanimală, care sunt solicitate şi consumate în cantităţi mai mari decât în mod obişnuit de către sibienii care respectă această tradiţie creştină."
În vizorul veterinarilor sunt unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi care comercializează astfel de produse alimentare. Se pune accent pe respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor respective, pe calitatea produselor destinate vânzării, precum şi pe verificarea trasabilităţii materilor prime şi a produselor finite.
De la începutul postului, până ieri, au fost efectuate 63 de controale la 198 de obiective dintre care: 18 unităţi de panificaţie, 14 laboratoare de cofetărie, patiserie, paste făinoase, 15 depozite cu legu­me, fructe şi alte produse de origine nonanimală, 8 unităţi co­merciale de tip hiper şi supermarket, 67 magazine alimentare din zona rurală, 6 unităţi cu pro­duse naturiste şi 4 pieţe agroali­mentare.
În timpul controalelor au fost constatate unele abateri de la normele sanitar-veterinare pentru care inspectorii au aplicat 15 amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.600 lei la 15 operatori economici (o unitate de panificaţie, un laborator de patiserie, o pizzerie, 11 magazine alimentare din zona rurală şi un mic producător). Alţi 15 agenţi economici au fost avertizaţi.
Cu acest prilej, inspectorii veterinari au confiscat 108 kg. produse de panificaţie – patiserie, precum şi legume - fructe în valoare de 2.265 lei. Produsele res­pective prezentau modificări orga­noleptice şi termen de valabilitate expirat.
"Acţiunile de control cu această te­matică vor continua şi în perioada ur­mătoare, până la Paşti", ne-a precizat directorul Şerban Ţichindelean.
(I. V.)comentarii
2 comentarii

Pupicuristilor nu mai cenzurati.
G.T.
12.04.2013 08:02
ar trebui ca acesti agenti economici sa fie nominalizati sa poata fii ocoliti de cumparatori. poate asa vor vinde produse de calitate!
costin
12.04.2013 08:41
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia